Smoods.nl
Image default
Beauty en verzorging

Dingen die je moet weten over Cosmelan

Jarenlange studie leidde tot de ontwikkeling van Cosmelan, de meest populaire depigmentatie therapie ter wereld. Meestal is het een eenmalige procedure die geschikt is voor alle huidtypes en pigmentatieproblemen, inclusief melasma. Het kan in huidklinieken worden toegepast zoals bijvoorbeeld mouritshuidtherapie.nl. Deze innovatieve 2-in-1 peeling helpt ook bij het verminderen van een droge of ruwe huid, rimpels, algemene huidskleur en acne en acnelittekens. De Cosmelan-procedure is een flexibel inzetbare methode die kan worden aangepast aan de behoeften van elke persoon.

Wie kan er baat hebben bij Cosmelan?

Iedereen die zich zorgen maakt over hyperpigmentatie veroorzaakt door acne, melasma of andere huidaandoeningen, kan baat hebben bij Cosmelan. In tegenstelling tot acnelittekens, die vaak bruine vlekken op de huid zijn, kan melasma verschijnen in de vorm van bilaterale vlekken met een ongelijkmatige teint op de wangen, het voorhoofd en de bovenlip. Cosmelan kan op elk moment van het jaar veilig worden gebruikt, op recente of aanhoudende pigmentafzettingen, huidtinten, etniciteiten en tevens op mensen van alle leeftijden. Meestal zijn het gezicht, de borst, de nek en de bovenkant van de handen het behandelgebied.

Hoe werkt Cosmelan?

Cosmelan vermindert de zichtbaarheid van hardnekkige pigmentatie die reeds bestaat en stopt tegelijkertijd de ontwikkeling van nieuwe pigmentatie. Cosmelan werkt door het enzym tyrosinase te blokkeren. Tyrosinase-remming wordt alleen veroorzaakt door de toediening van een medicijn. Nadat het is gedaan, hervat het enzym zijn activiteit en produceert het nieuwe melanine, vooral als er blootstelling aan de zon is geweest. Daarom is het nodig om thuiszorgartikelen te gebruiken om de resultaten te behouden. Tyrosinase-remming zorgt er niet voor dat de melanocyten verdwijnen; het verlamt en voorkomt de vorming van melanine zonder het gevaar om witte vlekken op te lopen. Andere enzymen die betrokken zijn bij het productieproces van eumelanine, waaronder dopa tautomerase, worden op soortgelijke wijze geremd door cosmelan-activiteit. Om de voordelen te maximaliseren en specifieke synergie te bereiken, werken het Cosmelan 1-masker en de Cosmelan 2-onderhoudstherapieformules in op de verschillende melanogenese stadia. Ze zijn gemaakt met behulp van chemicaliën en planten om de hoogste hoeveelheid tyrosinase-remming te bieden.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van Cosmelan?

Vandaag de dag, zonder het gebruik van lasers of foundation, kun je eindelijk een vermindering van 95% van de pigmentatie bereiken en een egale huidskleur krijgen. Dit risicovrije, niet-invasieve proces pakt de onderliggende oorzaak van pigmentproductie aan en geeft je een stralende, schone en stralende teint. De meeste cliënten ervaren een aanzienlijke vermindering na slechts één sessie, producten voor thuisverzorging worden echter aanbevolen om blijvende resultaten te garanderen.