Smoods.nl
Image default
Bedrijven

Acrylaatplaten in plaats van glasplaten

De naam Acrylaat kent velen synoniemen. Acrylaat wordt ook wel PMMA, Perspex of de meest bekende ‘Plexiglas’ genoemd. Acrylaatplaten dienen grotendeels als vervanger van glas. Acrylaat is een kunststof product wat zeer licht van gewicht is en erg helder. Er zijn veel voordelen waarom Acrylaatplaten een vervanger van glas is en deze zullen hieronder besproken worden. Ook zijn Acrylaatplaten nog eens volledig bestendig tegen weersomstandigheden en slag- en krasvast. Voor meer informatie over: Acrylaatplaten Vink Acrylaat.

Bouwprojecten met Acrylaat

Voor velen verschillende (bouw)projecten wordt acrylaat ingezet. Een leuk voorbeeld is misschien wel eentje van de grootschalige bouw. Acrylaatplaten worden veel ingezet als tijdelijk kunststof bij de bouw van delen van bruggen. Naast dat het een zeer functionele waarde heeft zijn interieurbouwers er ook groot voorstander van. Het heeft namelijk een mooie decoratieve waarde. Gepaard met het de licht- en helderheid van de stof maakt het zeer makkelijk en bruikbaar om mee te werken. Als particulier wordt plexiglas ook zeer veel gebruikt. Bijvoorbeeld voor de bouw van vitrines of beglazing van een aquarium. Ook is het populair als tijdelijke beglazing, bij bijvoorbeeld een kapotte ruit, of als geluidswerende schermen.

Waarom acrylaat in plaats van glas

Kortom; acrylaat dient in velen gevallen als goede vervanger van glas. De reden dat het zo populair geworden is omdat het goedkoper is dan dat glas is. Met in veel situaties dezelfde kwaliteiten als dat glas dat heeft. Zo is het een transparante kunststof met een zeer licht gewicht. Het is stevig materiaal dat bestendig is tegen een stootje en bruikbaar is bij alle Nederlandse weersomstandigheden. Kort gezegd: Als je acrylaat in kunt zetten, schroom dan niet. Voor meer informatie over Acrylaatplaten bekijk de website van Vink Acrylaat.

 

Gerelateerde artikelen

Online contact met slotenmaker Den Haag

Roestvrijstalen afwerking

De ideale oplossing tegen de zon