Electronica en Computers

Wasmachine reparatie Amsterdam over vlekken in kleding na het wassen

Wasmachine reparatie Amsterdam over vlekken in kleding na het wassen

Bij wasmachine reparatie amsterdam krijgen we regelmatig de melding dat er vlekken ontstaan op de kleding na het wassen.

Vlekken op uw kleding? Het (waarschijnlijk) de storing van uw wasmiddel!

Hoewel high-efficiency wasmachines zijn ontworpen om kleding effectief te wassen, blijven na het wassen soms ongewenste witachtige vlekken achter. Onze eerste reactie is om te denken dat er iets moet zijn met de wasmachine, maar de meest waarschijnlijke oorzaak voor deze merken ligt waarschijnlijk ergens anders: in het reinigingsmiddel!

Wasmachine reparatie Amsterdam over wasmiddelen

Wasmiddel heeft in feite een groot effect op de effectiviteit van een wasmachine. Hier leest u hoe u het beste uit uw wasmachine kunt halen.

Voor optimale efficiëntie mag het wasmiddel absoluut geen schuim (of op zijn minst slechts een zeer kleine hoeveelheid) genereren tijdens het wassen, omdat schuim de oorzaak is van de witte resten op kleding. Hoe weet je dat? Voer deze kleine test thuis uit: doe een lepel afwasmiddel in een kopje heet water en roer krachtig. Als u schuim ziet, is dit een teken dat u wasmiddel moet vervangen, maar als er maar een heel klein beetje schuim wordt aangemaakt, hoeft u alleen maar de hoeveelheid wasmiddel in elke lading te verminderen.

Als uw wasmiddel niet schuimt en u toch merktekens op uw kleding ziet, kan het zijn dat uw lading te groot is voor de capaciteit van uw wasmachine. Verminder daarom de hoeveelheid kleding bij elke lading en /of gebruik de programma’s “Omvangrijk” of “Zwaar” van uw wasmachine.

Ten slotte kan het zijn dat u uw machine opnieuw moet kalibreren. Sommige apparaten zijn hiervoor ingesteld (raadpleeg uw gebruikershandleiding als u het niet zeker weet). Houd er echter rekening mee dat het nooit nodig is om de regelaar van uw wasmachine te vervangen.

Als je alles hebt geprobeerd, maar het heeft geen verschil gemaakt, kun je ultra-high-performance wasmiddel gebruiken. Het is duurder, maar het biedt indrukwekkende resultaten en is vriendelijk voor kleding, wat hun nuttige levensduur verlengt en geurproblemen minimaliseert. Bovendien gaat een container lang mee als u de aanbevolen hoeveelheid in elke lading plaatst.

Wasmachine reparatie Amsterdam over zogenaamde groene wasmiddel

Eindelijk een woord over zogenaamde “groene” wasmiddel. Alle fabrikanten spelen hun milieuvriendelijkheid, maar om echt milieuvriendelijk te zijn, moet een reinigingsmiddel 100% biologisch afbreekbaar zijn en effectief werken in koud water. Bovendien moet de fabrikant overtollige verpakkingen verwijderen en recyclebare containers gebruiken.

Neem gerust contact op met wasmachine reparatie Amersfoort bij vragen over uw wasmachine.

https://witgoed-reparatie.net