Smoods.nl
Image default
Woningen

Hoog laag bed onmisbaar bij zorg aan huis

Wanneer u ziek, bedlegerig of somatisch bent en nog thuis woont zal in de meeste gevallen de thuiszorg ingeschakeld worden. De ARBO-wetgeving heeft een in hoogte verstelbaar bed verplicht gesteld wanneer u professionele zorg aan bed krijgt. 

Met een hoog laag bed kan de verzorgende het bed op de juiste werkhoogte zetten. De verzorgende kan dan het bed op de hoogte zetten zodat deze alle werkzaamheden kan verrichten zonder zelf klachten te krijgen. 

Wat is een hoog laag bed?

Een hoog laag bed is een type bed dat volledig in hoogte verstelbaar is. Daarnaast kunnen zowel het hoofdeind als het voeteneind apart van elkaar in hoogte versteld worden.

Waarom een hoog laag bed kopen?

Een hoog laag bed wordt vaak door senioren gekocht zodat ze langer thuis kunnen wonen. Mensen met gezondheidsproblemen kopen ook regelmatig een hoog laag bed omdat dit verplicht is bij professionele zorg aan bed. Een hoog laag bed is echter geschikt voor alle levensfases. Doordat een hoog laag bed de uitstraling heeft van een normaal bed heeft u er alleen maar voordelen van. Zo heb je hoog laag ledikanten en hoog laag boxsprings in verschillende stijlen zodat er altijd een is die bij uw wensen past.

Naast dat een hoog laag bed verplicht is bij professionele zorg aan bed zijn er meerdere voordelen. Doordat u zelf de hoogte van het bed kunt bepalen wordt het verschonen van uw bed een stuk gemakkelijker. Het in en uit bed stappen wordt ook makkelijker doordat u de ideale hoogte in kunt stellen, wat het gemakkelijk maakt om van lig naar zit te komen en op te staan. U bent hierdoor niet afhankelijk van zorg.

U kunt er voor kiezen om een hoog laag bed te kopen om het gemak ervan te ervaren. Wanneer u dan onverwachts zorg aan het bed nodig heeft hoeft u geen nieuw bed te kopen. 

https://www.aldenhuijsenslaapsystemen.nl/slaapsystemen/hoog-laag-bed/