Smoods.nl
Image default
Aanbiedingen

Waar moet je opletten bij een make-over voor jouw kantoor?

Een make-over voor je werkplek kan een grote verbetering betekenen voor je productiviteit en werkplezier. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe look & feel voor je kantoor op de werkvloer of je thuiskantoor een opfrisser kan gebruiken, er zijn een aantal aspecten waar je rekening mee moet houden.

Functionaliteit

Functionaliteit is het eerste aspect waar je aan denkt als het gaat om jouw werkplek. Het is zonde om veel tijd kwijt te zijn aan het zoeken naar documenten of omdat je met trage systemen aan het werk bent. Zoek een bureau en opbergruimte die voldoen aan je werkbehoeften. Er zijn verschillende soorten opbergruimte die je kunt overwegen voor je kantoor, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en de grootte van je kantoor. 

Kasten

Archiefkasten zijn geschikt voor het opbergen van documenten en papieren die je vaak nodig hebt. Boekenkasten zijn geschikt voor het opbergen van boeken, tijdschriften en andere papieren. Ladekasten zijn handig voor het opbergen van kleinere items zoals pennen, papieren clips, en andere kleine kantoorbenodigdheden. Als je lades in jouw bureau hebt geïntegreerd heb je alles binnen handbereik te houden. 

Open opbergrekken kan je gebruiken voor het opbergen van boeken, tijdschriften en andere papieren. En vergeet niet een kapstok te kopen, zodat ook jouw jassen en tassen netjes opgeborgen zijn. 

Kluizen

Een kluis is een veilige plek om belangrijke documenten en waardevolle spullen in te bewaren. Misschien wil jij wel een sleutelkastje zodat iedereen het kantoor binnen kan die de code van het kastje kent. Of werk je met contant geld? In een geldkistje bewaar je geld netjes en geordend bij elkaar.

Bedenk welke soorten opbergruimtes je nodig hebt en hoeveel ruimte je hiervoor beschikbaar hebt. Je kunt ook overwegen om opbergruimte te combineren, zoals een boekenkast met een open opbergrek of een bureaulade met opberghaken.

Verlichting

Verlichting is ook een belangrijk aspect om op te letten. Zorg ervoor dat je kantoor voldoende verlichting heeft, zowel natuurlijk licht als kunstlicht. Dit kan helpen bij het creëren van een aangename werkomgeving en kan bijdragen aan een betere concentratie. Overdag is het aan te raden om zo veel mogelijk gebruik te maken van natuurlijk licht, maar ’s avonds of in een kamer zonder veel ramen is kunstlicht noodzakelijk. Zorg ervoor dat de verlichting aangepast kan worden aan de situatie, bijvoorbeeld dimbare verlichting of verlichting die je kunt richten op specifieke delen van de kamer.

Kleuren voor het interieur

Kleuren zijn ook belangrijk om op te letten. Kies kleuren die rustig zijn en die je helpen concentreren. Vermijd felle kleuren die afleidend kunnen zijn. Persoonlijke elementen toe voegen aan je kantoor, zoals foto’s of kunstwerken, kan helpen om het een persoonlijk tintje te geven.

Comfort is ook een belangrijk aspect. Zorg ervoor dat je kantoor comfortabele zitgelegenheid heeft en zorg dat de temperatuur aangenaam is. Dit kan helpen bij het verminderen van vermoeidheid en stress tijdens het werk.

Tot slot, organisatie is ook een belangrijk aspect om op te letten. Zorg ervoor dat je kantoor opgeruimd en georganiseerd is, dit kan helpen je productiever te maken en kan helpen bij het verminderen van stress. Het is aan te raden om regelmatig op te ruimen en je spullen op te bergen zodat alles een vast plekje heeft en je niet hoeft te zoeken naar spullen.


https://www.kluis-kopen.nl/