Smoods.nl
Image default
Aanbiedingen

Scooter rijden – alle voordelen op een rijtje

Scooter rijden is er leuk en biedt jou diverse voordelen in vergelijking tot andere vervoersmiddelen. Denk aan het openbaar vervoer, een fiets of de auto. Ben je er nog niet van overtuigd dat een scooter ook iets voor jou is? Lees dan gerust deze blog!

 

Je bent veel sneller onderweg

Het is geen geheim dat je op een scooter enorm flexibel bent. Je kunt bijvoorbeeld veel verder reizen dan met de fiets of wanneer je moet lopen. Daarnaast is het ook een stuk sneller als de benenwagen of je fiets. In de meeste gevallen ben je zelfs sneller als de bus, tram of metro omdat je geen tussenstops moet afleggen en je misschien een binnendoor route kunt pakken. Echter is het in sommige gevallen toch handiger om bijvoorbeeld met de trein te reizen, als je bijvoorbeeld van het westen naar het oosten wilt reizen. Zo’n lange afstand is met een scooter vrijwel niet te doen.

 

Eenvoudiger parkeren

In grote steden is het een drama om een parkeerplek te vinden. Wanneer je na urenlang zoeken er eindelijk een hebt kunnen vinden, kom je tot de conclusie dat de parkeerkosten hoog kunnen oplopen. Gelukkig heb je dit probleem niet als je met de scooter gaat, omdat je deze vrijwel overal neer kunt zetten. Let wel altijd op de borden om je heen of het toegestaan in op die plek te parkeren, want ook een scooter kan door een wegsleepdienst in beslag worden genomen.

 

Je bent niet afhankelijk van anderen of van het OV

Ben jij er helemaal klaar mee om altijd maar te wachten op de openbaar vervoer? Dan is een scooter de ideale oplossing voor jou. Het wachten op de bus, tram of metro is voorgoed verleden tijd en je hoeft vrijwel nooit meer op iemand te wachten die je op komt halen. Tenzij je natuurlijk een biertje, wijntje of andere alcoholische versnapering op hebt en je niet meer achter het stuur mag.

 

Lagere kosten dan in vergelijking met een auto

Je betaald niet alleen minder geld aan de brandstof omdat je een kleinere tank hebt, ook de verzekering is stukken voordeliger in tegenstelling tot bijvoorbeeld een auto. Daarnaast is het onderhoudt ook minder duur en kosten onderdelen niet zo veel als bij een auto.

 

Ben jij ervan overtuigd dat een scooter ook iets voor jou is? Kijk dan gerust even rond op de website dab-scooters.nl. Wellicht staat hier een scooter tussen die perfect bij je past. Uiteraard kun je je ook door een van de medewerkers laten adviseren, als je niet weet welke je moet kiezen. 

 

 

https://www.dab-scooters.nl/