Smoods.nl
Image default
Aanbiedingen

Beter samenwerken met een ERP systeem

Binnen een bedrijf heb je bijna altijd verschillende afdelingen en teams. Vaak hebben deze afdelingen verschillende programma’s en systemen om data op te slaan. 

Bedrijfsprocessen zijn afdelingsoverstijgend. Processen lopen vaak vertraging op doordat de communicatie tussen afdelingen niet goed verloopt. Afdelingen weten niet van elkaar wat ze precies doen. Ze werken met verschillende systemen en programma’s die niet (goed) met elkaar gekoppeld zijn. Doordat ze beiden met verschillende systemen werken kunnen ze niet bij elkaars data. De oplossing om bedrijfsprocessen goed en efficiënt te laten verlopen is met een ERP systeem.

Met een ERP systeem werkt het gehele bedrijf vanuit één databron.  Afdelingsoverstijgende processen, zoals planning, inkoop, voorraadbeheer, verkoop en financiën zijn hierdoor met elkaar verbonden. Bedrijfsprocessen worden zo minder foutgevoelig omdat data maar één keer ingevoerd wordt. Dit levert ook direct tijdsbesparing op.

Daarnaast kun je binnen een ERP systeem real time informatie krijgen. De informatie van verschillende afdelingen staat op een plaats waardoor je goed inzicht krijgt in contracten en lopende projecten. Zo weet je precies wat de stand van zaken is en wat de mogelijkheden zijn.

Informatie delen via bestanden wordt ook minder foutgevoelig. Door real time documenten met elkaar te delen heeft iedereen altijd de laatste versie van het bestand. Dit voorkomt dat mensen opmerkingen maken in een oude versie van het document. Alle documenten worden centraal opgeslagen in een systeem. Je kunt zelf kiezen wie wel een geen toegang heeft tot het document.

Een ERP systeem is de basis voor een goede samenwerking tussen afdelingen. Want het zorgt ervoor dat de gehele organisatie vanuit één databron werkt en alle informatie centraal beschikbaar is. 

Ben jij overtuigd dat een ERP systeem de oplossing is om de samenwerking binnen de organisatie te verbeteren? De ERP software op basis van Exact is een ERP systeem met financiële administratie geïntegreerd met branche specifieke oplossingen voor groothandel en logistiek, dienstverlenende organisaties, productie en bouw. Zorg er dan voor dat je onderzoek doet welke Exact partner bij jouw bedrijf past. Een goede match voorkomt veel tegenslagen tijdens de implementatie. 

 

https://www.axians.nl/exact-gold-partner/