Smoods.nl
Image default
Aanbiedingen

Waarom laminaat het perfecte alternatief is voor parket of tegels

Voor de vloerbedekking zijn tegels of parket twee voor de hand liggende keuzes. Maar er is nog een derde mogelijkheid: laminaat. Een laminaatvloer heeft een heleboel troeven die je zeker zullen overtuigen:

Reden 1: laminaat is goedkoop

De goedkoopste tegels zitten rond de 25 euro per vierkante meter. Voor een eiken houten vloer betaal je al gauw het dubbele. Maar een laminaatvloer heb je al vanaf 18 per vierkante meter. Deze vloerbekleding is dus beduidend goedkoper. Het is de ideale keus voor mensen die op een budgetvriendelijke manier hun interieur willen aankleden.

Reden 2: laminaat is onderhoudsvriendelijk

De laminaatplanken worden vervaardigd uit een speciale kunststof. Dat maakt laminaat erg gebruiksvriendelijk. Voor vlekken door etensresten en gemorste dranken hoef je geen schrik te hebben, want alles is makkelijk verwijderbaar met behulp van een vochtige doek. Parket is veel vlekgevoeliger in dat opzicht. 

Reden 3: laminaat kan je zelf plaatsen

Parket en tegels leggen zijn klussen voor vakmannen. Deze klusjes zijn moeilijker dan ze lijken. En doe je iets verkeerd, dan ligt jouw vloer er niet perfect bij.

Een laminaatvloer plaats je makkelijk zelf. Maak eerst de ondergrond schoon, en plaats een ondervloer (meestal een folie die ook de akoestiek verbetert). Nadien plaats je de inviduele laminaatplanken. Dankzij het kliksysteem schuif je die makkelijk in elkaar tot één geheel.

Reden 4: er is altijd een laminaat

Heb je een specifieke tegel op het oog? Dan is de kans groot dat er een laminaatvloer bestaat met een gelijkaardig ontwerp. Tegenwoordig is het aanbod super uitgebreid. Voor zowat elke woonstijl heb je een overvoed aan keuze. Licht, donker, met of zonder patroon, kort of lang … de mogelijkheden zijn werkelijk oneindig. 

Reden 5: laminaat plaats je overal

Je weet waarschijnlijk dat parket niet geschikt is voor badkamers. Laminaat is dat wel. Deze kunststof planken zijn ongevoelig voor vocht. Je mag deze vloerbekleding dus ook in de badkamer plaatsen.

https://woonmooi.be/interieur/laminaat-plaatsen/