Smoods.nl
Image default
Architectuur

Tegen het geval lichtstraat aanbouwen

Iedere type woning is anders en niet iedere type woning heeft een platte dak waar de lichtstraat geplaatst kan worden. Bij sommige type woningen is het nodig om de lichtstraat tegen gevel aan te bouwen.

Als je een lichtstraat wil laten bouwen is het altijd mogelijk ongeacht de type woning en dak maar het moet bij iedere type woning wel op een andere manier. Een van de meest gebruikte opties is lichtstraat tegen gevel bouwen omdat de meeste woningen deze type dak hebben. De kans is dus groot dus wanneer je een lichtstraat wil laten bouwen dat je voor deze optie moet kiezen.

Nu weet je misschien niet wat een lichtstraat is laat staan het aanbouwen tegen een gevel. Een lichtstraat is een constructie dat uit glas bestaat met een aluminium frame. Je kunt een lichtstraat vergelijken met een raam maar dan een raam dat op het dak wordt geplaatst. De lichtstraat tegen gevel vervangt dan een deel van het dak. Zo heb je in plaats van een plafond een raam in het dak waardoor er licht naar binnen komt. Overdag heb je genoeg zonlicht in het huis en in de nacht kun je naar de sterren kijken.

Velux.nl

Luminusdak.nl

Lichtstraatbrabant.nl