Smoods.nl
Image default
Banen en opleidingen

iOS Developer voor Lab App – Utrecht

NS Lab is dé innovatie hub van NS waar je in korte iteraties werkt aan digitale innovaties

Je krijgt alle vrijheid om te experimenteren met iOS technologie

Jouw kantoor staat vlak naast Utrecht Centraal

Dit ga je doen als iOS developer

NS heeft op veel manieren geïnnoveerd en op basis van deze ambitie afgelopen zomer de NS Lab applicatie gelanceerd. NS Lab is het digitale testplatform van NS, waarin we met onze klanten digitale innovaties testen om hun reis aangenamer te maken. Een omgeving waar snel en iteratief gewerkt kan worden! De innovatie waar je aan werkt, verschijnt daarom binnenkort mogelijk in de NS-app, met meer dan 2 miljoen bezoekers per maand.

Wij runnen en hosten zelf applicaties van NS Lab. Daarom kunt u niet alleen de front-end bouwen en beheren, maar ook de back-end bouwen en beheren. Met andere woorden, u kunt snel nieuwe functies maken, deze testen en in productie houden. “Je bouwt het en voert het dan uit!”.

U kunt de iOS-technologie gratis uitproberen, of het nu gaat om iPhone, iPad, Watch, Apple TV of Carplay. En aangezien het nog een relatief jonge app is, heb je weinig erfenis in deze app.

In het applicatieteam brainstormen we over ideeën, zoeken we uitstekende oplossingen, werken we samen en creëren we een precedent in ons eigen vakgebied en andere vakgebieden. Natuurlijk ben je ook bezig met wat je leuk vindt: ontwikkeling. Wij helpen u graag verder door de nieuwste technologie aan te bieden.

Benieuwd naar de toepassing van NS Lab? Download NS Lab nu in de Apple App Store of Google Play Store!

Hier ga jij werken

Je werkt op het NS-hoofdkantoor naast Utrecht Centraal in het NS Lab-applicatieteam, dat bestaat uit drie iOS-ontwikkelaars, drie Android-ontwikkelaars, back-end-ontwikkelaars, ontwerpers en producteigenaren. Het aanmeldteam van NS Lab is onderdeel van het cluster “New Business”. In dit kader helpen we NS en reizigers bij het testen van nieuwe digitale ontwikkelingen.

De NS-applicatie is ontwikkeld door twee teams: het NS-applicatieteam en het NS Lab-applicatieteam. NS Lab heeft op dit moment vacatures. Afhankelijk van de voorkeuren van de teamleden kun je ook schakelen tussen de twee teams, zodat je later ook de NS-app kunt gaan gebruiken.

In het applicatieteam brainstormen we over ideeën, zoeken we uitstekende oplossingen, werken we samen en creëren we een precedent in ons eigen vakgebied en andere vakgebieden. Natuurlijk ben je ook bezig met wat je leuk vindt: ontwikkeling. Wij helpen u graag verder door de nieuwste technologie aan te bieden.

ComIT

M-Lab is een onderdeel van ComIT, een dynamische organisatie-eenheid waarin business en IT wendbaar samenwerken. Bij ComIT streven we naar uitstekende prestaties en operabiliteit. Blijf leren, ontwikkelen en verbeteren om te blijven voldoen aan de veranderende behoeften van reizigers in een constant veranderende omgeving.

ComIT is de organisatorische eenheid van NS Reizigers. De focus van de reizigersactiviteiten van NS ligt op het realiseren van hoogwaardige vervoersmogelijkheden, goede dienstverlening en informatie, aantrekkelijke reisproducten, hoogwaardige veiligheid en de transitie naar een vervoersdienstverlener. In dit geval doen we onderzoek naar producten als NS Flex en NS Business Card en informatiediensten als NS en Reisplanner binnen ComIT.

Dit neem je mee

 • Minimaal 2 jaar ervaring in Swift en RxSwift in een professionele omgeving.
 • REST API-ontwerp en implementatie
 • Je hebt ervaring met samenwerken in Git en bent kritisch over je eigen werk en dat van anderen
 • Het is het beste als je ervaring hebt met Amazon Web Services en Kotlin op de server

In termen van de tools die u gebruikt;

 • Zepplin
 • Xcode
 • IntelliJ
 • Je bent leergierig en nieuwsgierig, en bent al op zoek naar nieuwe methoden en technieken.
 • Reactief programmeren, protocolgeoriënteerd programmeren, Kotlin
 • Lees technische blogs en woon conferenties en feesten bij
 • Je kunt heel goed Nederlands spreken en schrijven
 • Je kunt volledig zelfstandig werken;
 • Geef je alle ruimte, maar je moet de verantwoordelijkheid nemen voor wat je doet
 • Je speelt een doorslaggevende rol en bevind je je graag tussen de NS-collega’s die je kunnen helpen. Als u het nooit meer hoort, wees dan niet ontmoedigd.

Dit zijn de arbeidsvoorwaarden

Werken bij NS betekent dat je het verschil kunt maken op het gebied van duurzame mobiliteit. Je maakt deel uit van een organisatie die midden in de samenleving staat en impact heeft in Nederland. Maar als een van de grootste werkgevers van Nederland bieden wij u meer diensten aan. Voeg voor deze functie toe: 

 • Het totale maandsalaris bedraagt ​​maximaal 4.314 euro (op basis van 36 uur werk per week).
 • Werk 36 uur per week.
 • Vijf weken vakantie (180 uur), 36 uur werk per week
 • U kunt 3 nationale wettelijke feestdagen vervangen door 3 niet-nationale wettelijke feestdagen.
 • 3% eindejaarsuitkering, 8% vakantiegeld en uitstekende pensioenregeling.
 • Uw treinreis in tweede klas is gratis; u kunt tegen een kleine persoonlijke uitgave in eerste klas reizen.
 • Tijdens de daluren reist uw gezin gratis.
 • Na 1 jaar werkzaam te zijn geweest bij NS, geniet je van kortingen op Europese treinreizen.
 • Optionele regelingen, waaronder fietsplan, opgebouwd pensioen of extra vakantie (persoonsgebonden budget)
 • Is de functie normaal, dan krijg je na een jaar een vast contract.

Goed om te weten:

We hebben de applicatie aangepast in verband met coronamaatregelen. Lees hier wat u kunt verwachten.

Achtergrondcontroles inclusief VOG (verklaring van gedrag) maken onderdeel uit van het aanvraagproces. Ook kunt u overwegen om een ​​integriteitsverklaring en een geheimhoudingsverklaring te ondertekenen.

Wij vinden het belangrijk dat iedereen die bij ons werkt zich thuis voelt. Dat zie je terug in alles wat we doen, en dus ook in ons wervingsbeleid.

Met deze vacature willen we onze nieuwe collega’s zelf werven. Dit is dus geen verzoek tot overname.

https://nl.nieuwejobs.com/job/q/werken.html