Smoods.nl
Alarmsysteem

Voordelen van een IP camera voor thuis

Een IP camera thuis 
Een IP-camera, ook wel netwerkcamera is een camera die gebruik maakt van het Internet Protocol. Dit betekent dat ze beelden en geluid kunnen streamen via het internet. Dit maakt het mogelijk om de gemaakte beelden direct te bekijken. Dit van vanaf ieder plek in de wereld, maar je kunt de beelden ook laten beoordelen door speciale beveiligingsservers. De beelden van een IP-camera zijn digitaal en van HD-kwaliteit, veel scherper dus dan gewone analoge beveiligingsbeelden. 

Beeld, geluid, analyse en alarm 
De IP-camera werkt net zoals een webcam. Beeld en geluid worden in digitale data via internet verstuurd. Je kunt de beelden vervolgens bekijken vanaf je computer, maar ook vanaf je tablet of telefoon. De beelden kunnen ook op een SD-kaart in de camera of op de opslagschijf van je computer worden bewaard. De videobeelden kunnen ook doorgestuurd worden naar een alarmcentrale. Speciale software maakt het mogelijk om de beelden te analyseren en bij verdachte situaties direct alarm te slaan. 

Beweging detecteren 
Er zijn verschillende lenzen te koop voor IP-camera’s. Er zijn lenzen die een kleinere of grotere kijkhoek kunnen maken of lenzen die in een bepaalde richting gestuurd kunnen worden. Ook zijn er camera’s die voor de mens niet zichtbaar infrarood- en ultravioletlicht vertalen in beelden. ’s Avonds en ’s nachts schakelt deze camera vanzelf over en blijven de opgenomen beelden ook in het donker van hoge kwaliteit. 

De software van de IP-camera kan ook beweging te detecteren. Met “persoon in gebied” wordt een bepaald risicogebied geselecteerd. Wordt er een menselijke beweging gespot dan wordt een foto naar de alarmcentrale of de telefoon of tablet gestuurd. Wanneer er onraad te zien is, dan kan direct een alarm naar de politie ingezet worden. 

Warmte registreren 
Er wordt steeds vaker gekozen voor een IP-camera die lichaamswarmte kan signaleren. Het voordeel van deze ’thermische’ beelden is dat zij zeer geschikt zijn voor beveiliging buiten. Door puur op warmte te meten deze camera’s veel betrouwbaarder dan camera’s die bijvoorbeeld alleen op beweging letten. 

Slimme camera’s 
Softwareontwikkelingen zorgen ervoor dat de IP-camera’s steeds slimmer worden. De IP-camera’s kunnen zelfs inzoomen bij situaties die verdacht zijn. Ook kunnen ze bij verdachte signalen andere camera’s inschakelen en zo beelden van verschillende kanten opnemen en doorsturen. 

Een IP camera thuis 
De IP-camera’s worden steeds populairder. Ze worden veel gebruikt voor de surveillering van winkelpanden, fabrieken en kantoren. Maar men kiest steeds vaker voor IP-camera’s bij de beveiliging van eigen huis en tuin. De camera’s kunnen ook ingezet worden voor bijvoorbeeld het in de gaten houden van het huisdier, als babyfoon of om de pakketbezorger te ontvangen. IP-camera’s zijn populair als beveiligingsmiddel door de hoge kwaliteit van de apparatuur en de beelden en de in verhouding lage kostprijs.

 

https://beveiliging-vergeleken.be/camerabeveiliging/beste-ip-camera/