Smoods.nl
Auto's en Motoren

Hoe zorg je voor een geslaagde eerste rijles

Ga je binnenkort beginnen met rijlessen en weet je niet of en hoe je je kan voorbereiden op je eerste rijles? Lees dan snel verder. In dit artikel geven wij je een aantal tips wat helpt bij het zorgen van een geslaagde eerste rijles.

  1. Trek comfortabele kleding en schoenen aan

Een van de belangrijkste dingen waar je aan moet denken voor je eerste rijles is dat je comfortabele kleding maar ook platte schoenen aantrekt. Zorg dus dat je kleding kiest die lekker zit en ook niet afleid tijdens het rijden. Dus trek geen jurkjes of een te strakke broek aan, anders ben je meer met je hoofd bezig dat je kleding niet lekker zit dan dat je daadwerkelijk aan het rijden bent. Daarnaast is het belangrijk te kiezen voor schoenen die een stevige zool heeft, dus bijvoorbeeld sneakers of normale laarsjes. Waarschijnlijk heeft de rijinstructeur dit ook al gezegd dat je beter geen slippers of hakken moet aantrekken, omdat dat erg lastig maakt om te rijden.

  1. Voel je op je gemak

Aangezien je een lange tijd moet rijlessen en ook in een auto zit met een dezelfde rijinstructeur is het belangrijk dat je je ook op je gemakt voelt bij deze persoon. Daarom is vaak de eerste rijles een proefles, niet alleen om te kijken of je verder wilt leren autorijden, maar ook of je je prettig voelt met de rijinstructeur die je daarbij gaat begeleiden.

  1. Vragen stellen

Tijdens je eerste rij of proefles kan je veel vragen stellen, wees vooral nieuwsgierig naar borden, de auto zelf en dergelijke. Je moet immers ook je theorie examen halen namelijk. Hoe nieuwsgieriger je bent naar je omgeving, hoe minder je al hoeft te leren voor het examen, een win = win situatie dus. Tegenwoordig kan je je theorie examen ook online oefenen, dus mocht je hulp nodig hebben neem dan gerust een kijkje op bijvoorbeeld op theorie.nl. Daarnaast is het ook belangrijk te vragen naar de soorten pakketten die er worden aangeboden om je rijlessen te vervolgen en welke het voordeligst is in jou geval. Mocht je het bijvoorbeeld al heel snel oppakken wil je natuurlijk niet meer betalen dan nodig is.