Smoods.nl
Image default
Auto's en Motoren

Een dashcam inzetten?

Dashcams hebben over het algemeen veel voordelen. In principe zijn dahcams niets meer dan een soort kleine camera’s die je rond het dashboard bevestigd in je auto. De camera filmt naar buiten toe en in vrijwel ieder geval is het de bedoeling dat de camera vanuit je voorruit filmt. Ondanks het feit dat vrijwel iedere dashcam vanuit je voorruit naar buiten toe filmt, heeft de ene variant toch wat meer voordelen en vooral ook andere voordelen dan de andere variant. De eigenschappen verschillen vaak per product, maar er zijn ook voordelen die dashcams in het algemeen sowieso al met zich meebrengen.

 

Voordelen van het hebben van een dashcam

Een dashcam hebben brengt sowieso bepaalde voordelen met zich mee. Los van de vraag welke specifieke pluspunten een bepaalde variant heeft is 1 ding zeker, en dat is dat iedere variant in staat is gebeurtenissen te filmen. Dit kan je enorm helpen op het moment dat je te maken krijgt met een ongeluk. Als je bijvoorbeeld aangifte gaat doen kan dit beeldmateriaal cruciaal zijn, maar ook als je geld van de verzekering moet krijgen kan het beeldmateriaal voor de doorbraak zorgen, simpelweg doordat je bewijs hebt. Daarnaast kun je altijd terugkijken waar je wanneer bent geweest. Als er zich een incident voordoet ben je ook in staat het incident achteraf te bekijken.

 

Verschillende varianten en voordelen

Zoals gezegd zijn er veel verschillende varianten van de camera’s. De ene heeft uiteraard grotere voordelen dan de ander. Zo is bijvoorbeeld de ene variant in staat om 4K beelden te maken, terwijl de ander maximaal FullHD kan filmen. Verder zijn er ook varianten met nachtmodus. Nachtmodus kunnen erg handig zijn in een situatie zoals diefstal in de nacht, maar niet iedere variant heeft deze eigenschap. Daarnaast heeft de ene variant wel en de andere variant geen G-sensor. Hetzelfde geldt voor de parkeermodus van de dashcam. Het is belangrijk dat je wanneer je overgaat tot de aanschaf voor jezelf bepaalt wat belangrijk is en wat niet. Hierop kun je vervolgens baseren welke variant je koopt.