Smoods.nl
Bedrijven

Roestvrijstalen afwerking

RVS finish

Roestvrijstalen afwerking

Een goede rvs finish is logischerwijs een van de essentiële elementen in elke specificatie van roestvrijstalen producten, ongeacht het beoogde gebruik. Er zijn verschillende manieren van bewerken, zoals rvs borstelen, beitsen en slijpen. De uiteindelijke rvs finishes verschillen qua uiterlijk, toepassing, ontwerp en specificatie van elkaar. sommige kunnen worden gebruikt in verband met wrijving, slijtage, onderhoud of corrosiebestendigheid. De type afwerkingen moeten daarom ook zorgvuldig worden gekozen en duidelijk worden gespecificeerd. Hieronder worden enkele roestvrij stalen afwerkingen gedefinieerd. 

Nr. 1 afwerking 

Nr. 1 Afwerking heeft een ruw, ongelijk uiterlijk. Soms wordt dit gedaan door alleen het metaal te slijpen, wat glanzende gedeeltes tot resultaat heeft. Deze afwerking wordt meestal gebruikt in industriële toepassingen zoals enorme oventransporteurs, bekledingen, kachels, ovens en nog veel meer. 

Nu 2B en 2D 

Nr. 2B Afwerking en 2D lijken veel op elkaar, maar 2B heeft een relatief glanzender uiterlijk dan de 2D, die een doffe zilveren afwerking heeft, vaak vergeleken met een bewolkte spiegel. Ze kunnen worden gebruikt voor bestek, bakgerei en farmaceutische apparatuur voor sanitaire voorzieningen, dakbedekkingen en producten van plaatmateriaal en zonnecollectorpanelen. 

De BA en 2BA afwerking 

BA of 2BA afwerking roestvrij staal wordt geproduceerd met behulp van warmtebehandeling. Op deze manier ontstaat er een mix van glanzende, en doffe oppervlaktes. Deze afwerking is essentieel wanneer het eindproduct spiegelachtig moet zijn, zoals chirurgische instrumenten, visuitrusting, kookgerei, autoafwerking en textielafwerkingsapparatuur. 

De nr. 3 afwerking 

De nr. 3 Afwerking is reflecterend en bevat redelijk grove lijnen, als gevolg van het polijsten. Deze afwerking vind je veel terug in de keuken en brouwerijen, maar is ook geliefd voor apparatuur met een wetenschappelijk doel. De nr. 4 Afwerking, die vergelijkbaar is met nr. 3, is een beetje meer gepolijst en reflecterend. Er zijn veel toepassingen mogelijk, waaronder zuivelapparatuur, meubels, drankapparatuur, gootstenen, waterfonteinen, liftdeuren en -interieurs, bushokjes en bootarmaturen. 

De nr. 7 afwerking 

De nr. 7 afwerking is zeer glanzend, waardoor de rvs finish een spiegelachtig resultaat oplever, hoewel er nog wel fijne polijstlijnen te zien zijn. Deze afwerking wordt ook weer gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals sierlijsten. 

 

van geenen is expert op het gebied van rvs borstelen, slijpen en polijsten, zodat u altijd gegarandeerd bent van het beste resultaat.

https://vangeenen.nl