Smoods.nl
Internet

Wat zijn de belangrijkste soorten webhosting?

Er is veel verwarring als het gaat om welke webhostingopties er op de markt beschikbaar zijn Afhankelijk van je niveau van expertise, kan webhosting, wat de taak is om websites en webpagina’s beschikbaar te maken voor veel gebruikers, zeer eenvoudig zijn. In deze blog gaan we in op de verschillende soorten hosting.

1. Shared hosting

Perfect voor hosting op instapniveau. Dit is waar je website zal worden opgeslagen op dezelfde server als meerdere andere websites. Alle domeinen zullen dezelfde serverbronnen delen, zoals RAM en CPU.

De kosten van dit soort hosting zijn relatief laag.

Dit type service wordt vaak geleverd met de hulpmiddelen die je nodig hebt, zoals sitebuilders, WordPress-hosting, e-mailclients, enzovoort.

De wisselwerking is dat je dit deelt met andere gebruikers, dus pieken in gebruik kunnen van invloed zijn op de gebruikerservaring van je website.

2. Virtual Private Server (VPS) hosting

Een VPS hostingservice bootst een dedicated server na, maar bevindt zich in een gedeelde hostingomgeving. Deze is bedoeld voor website-eigenaren die meer controle nodig hebben, maar niet willen investeren in een dedicated server.

Ze kunnen nog steeds niet overweg met hoge verkeersniveaus of pieken in het gebruik en de siteprestaties kunnen nog steeds worden beïnvloed door andere sites op de server.

Door een server te verdelen in virtuele servers, wordt elke website gehost op een eigen dedicated server, hoewel ze nog steeds een fysieke server delen met andere gebruikers. Dus, wie gebruikt VPS hosting? Gebruikers die dedicated hosting willen, maar niet over de benodigde technische kennis beschikken.

VPS biedt de kostenvoordelen van shared hosting met de controle over dedicated hosting. Een uitstekende keuze voor geavanceerde gebruikers en gebruikers die specifieke software en pakketinstallaties willen.

3. Dedicated hosting

Met deze optie hebben website eigenaren de meeste controle over de server waarop hun website is opgeslagen. De server wordt exclusief door je gehuurd en je website is de enige die op de server is opgeslagen.

Je hebt volledige root- en admin-toegang, wat betekent dat je alles beheerst, van beveiliging tot besturingssysteem.

Al die controle komt met een prijs. Dedicated servers kosten meer dan alle andere opties en zijn echt alleen de moeite waard voor mensen met veel verkeer die hoge controleniveaus en een beter presterende server nodig hebben.

Een hoog niveau van technische expertise is vereist voor de installatie en het doorlopende beheer van de server.

4. Cloud hosting

Cloud hosting is het huidige buzzword van de hosting industrie. Bij hosting betekent dit dat veel computers samenwerken, waarbij applicaties worden uitgevoerd met behulp van gecombineerde computerresources.

Het is een hostingoplossing die werkt via een netwerk, zoals internet, en waarmee bedrijven de computerbron kunnen gebruiken als een hulpprogramma, bijvoorbeeld gas of elektriciteit.

Cloud-gebaseerde hosting is schaalbaar, wat betekent dat je site in de loop van de tijd kan groeien, gebruik kan maken van zoveel middelen als je nodig heeft en je betaalt alleen voor wat je nodig hebt.

https://www.swx.be