Smoods.nl
Image default
Electronica en Computers

Betere prestaties dankzij chiptuning

U denkt vast dat uw auto al prima presteert. Maar de ECU (Electronic Control Unit, of het motormanagament) kent een aantal vooraf ingestelde kenwaarden. Deze worden in de fabriek afgesteld binnen een bepaalde veiligheidsmarge. Deze marge wordt altijd erg ruim genomen, waardoor er veel vermogen verloren gaat. De ECU regelt een aantal zaken in uw auto, zoals onder andere de hoeveelheid brandstof die de motor moet krijgen. Via dit systeem wordt ook het toerenaantal bepaald. En dit bepaalt dan weer het vermogen van uw auto. Kies er daarom voor om dit vermogen te vergroten, door chiptuning te laten uitvoeren op uw motor.

Hoe gaat dat dan in zijn werk?

Laat het vermogen van uw auto verbeteren door middel van chiptuning. Via deze weg wordt het motormanagement van uw auto verbeterd. Elke motor heeft namelijk een maximum qua prestaties. Maar deze worden, soms aanzienlijk, verbeterd dankzij chiptuning. Wel is het verstandig om dit over te laten aan een betrouwbaar bedrijf. Want als u dit niet goed laat doen, kan het grote gevolgen hebben voor uw auto en de motor. Een bedrijf als Chip Performance kan het vermogen binnen de veilige marge verhogen, zonder dat de belasting op uw motorblok te groot wordt.

Kan chiptuning bij mijn auto?

Ja, in principe kan chiptuning op iedere auto. Mits er een Electronic Control Unit (ECU) in uw auto zit. Het ECU wordt namelijk aangepast om het vermogen te verbeteren. Als u ervoor kiest om dit systeem laat updaten tijdens een onderhoudsbeurt, kan het zijn dat uw chiptuning ook een update nodig heeft, omdat het voorkomt dat de gegevens van het chip tunen verloren gaan. Gelukkig is dit gemakkelijk te regelen en dit kan het bedrijf Chip Performance voor u doen. Zo bent u verzekerd van een verbeterde versie van uw auto, waar u nog jaren veel plezier aan kunt beleven.

https://www.chipperformance.nl