Smoods.nl
Image default
Electronica en Computers

Een goede polaroid camera aanschaffen

Een goede polaroid camera aanschaffen

De Polaroid camera ook wel bekend als instant camera is weer helemaal in. In de afgelopen jaren hebben we gezien dat de populariteit voor deze kleine foto’s weer helemaal terug is. Het is niet te vergelijken met de digitale kwaliteit en bovendien komt de foto er meteen uit zodat je het resultaat direct ziet. Voor de meeste mensen is het belangrijkste punt toch wel het ontwerp. Ze zijn verkrijgbaar in grote en kleine maten, maar bovendien ook in tientallen kleuren. De meeste mensen kijken dan ook naar de kleur, want in de praktijk maken ze minder foto’s als met een gewone camera. Dit komt niet alleen omdat het ook een mooi item voor in de kast is, maar het papier is ook best wel duur. 

Echter heeft het wel karakter om deze camera te gebruiken voor speciale gelegenheden. De foto’s hebben niet alleen meer karakter, maar mensen vinden het vaak ook warmer eruit zien. Echter is het nog wel best een kunst om de apparaten onder de knie te krijgen. De lens en een functie die ervoor zorgt dat het beeld automatisch scherp stelt zijn toch wel onmisbaar. Daarnaast moet je meestal ook een beetje naar links of rechts leunen om een prachtige foto te kunnen maken. Hij beschikt namelijk niet over een zoeker zoals de meeste digitale camera’s wel hebben. Dit maakt het ingewikkelder, maar als het dan lukt heb je ook echt wat weten te bereiken.

Wat is er belangrijk?

Bij 5top krijgen wij vaak de vraag wat nu het belangrijkste is aan de polaroid camera. Het formaat van het papier is dan toch wel het meest belangrijke. Meestal is dit 50×76 mm echter zijn er modellen die daarvan afwijken. Het beste kun je voor de standaard maat kiezen, want het papier is dan een stuk voordeliger omdat het in grote aantallen wordt gemaakt. Echter kan een ander formaat ook je voorkeur hebben, maar dan zul je jezelf erbij neer moeten leggen dat je net iets meer moet investeren.