Smoods.nl
Image default
Electronica en Computers

DaaS IT: Wat is het en hoe werkt het?

De huidige technologie evolueert continu en creëert nieuwe uitdagingen voor bedrijven. Een van deze uitdagingen is hoe u als onderneming flexibel blijft, terwijl u zorgt voor operationele efficiëntie. DaaS IT brengt hier een oplossing voor, het staat voor Device-as-a-Service in IT, maar wat is het en hoe werkt het? In dit artikel leest u er alles over.

Wat is DaaS IT?

Device-as-a-Service in IT is een innovatieve benadering van IT-beheer. Bedrijven schaffen niet langer zelf apparaten aan, maar kiezen voor het inhuren van een service die de benodigde apparatuur, ofwel hardware, software, ondersteuning en het beheer levert. Met DaaS kunt u zelfs uw volledige IT-omgeving huren tegen een vaste maandelijkse prijs. De apparatuur kan bestaan uit onder meer desktops, laptops, tablets en smartphones.

Hoe werkt het?

Met DaaS IT hebben ondernemingen geen initiële of grote investeringen. De apparatuur en bijkomende diensten worden geleverd op basis van een abonnementsstructuur. U betaalt niet vooraf voor aanschaf van hardware, maar uitsluitend voor de periode en de hoeveelheid apparatuur die u afneemt en dit over een bepaalde periode. Technische ondersteuning, onderhoud en deskundige hulp zijn opgenomen in de serviceovereenkomst die u afsluit met het door u geselecteerde IT bedrijf, de DaaS-overeenkomst.

Ervaar de voordelen

De belangrijkste voordelen van DaaS zijn kostenbeheersing, voorspelbaarheid, flexibiliteit, altijd up-to-date zijn en een verbeterde beveiliging van IT-infrastructuren.

Kostenbeheersing en voorspelbaarheid

Door gebruik van DaaS verschuiven kapitaaluitgaven naar operationele uitgaven. Door het betalen van een maandelijks bedrag voor deze all-inclusive service budgetteert u eenvoudig en zonder verrassingen exact de kosten die u voor uw IT-omgeving kwijt bent. U krijgt niet te maken met onvoorziene uitgaven.

Flexibiliteit

De service stelt u in staat om snel en eenvoudig op en af te schalen. Afhankelijk van uw behoeften, zoals piekmomenten, tijdelijke en IT-projecten, huurt u eenvoudig meer of minder van deze service in.

Altijd up-to-date

Een groot voordeel van Device-as-a-Service in IT is dat u profiteert van de nieuwste technologie, updates en dat uw hardware niet kan verouderen. In tegenstelling tot aangeschafte apparatuur die nog moet worden afgeschreven of met een restwaarde overblijft. Hiernaast krijgt uw IT-afdeling met deze service meer ruimte om zich te focussen op relevante IT-taken, doordat ze minder tijd besteden aan dagelijks beheer van hardware.

Verbeterde beveiliging

Een IT bedrijf gespecialiseerd in DaaS IT neemt over het algemeen beveiligingsmaatregelen op, zoals regelmatige software-updates en monitoring. Hierdoor wordt de gehele beveiliging van uw IT-infrastructuur verbeterd.

Waarom DaaS IT?

Device-as-a-Service in IT is een benadering van IT-beheer die bedrijven in staat stelt om flexibeler, kostenefficiënter en technologisch volledig up-to-date te zijn. Door het uitbesteden van het IT-beheer kunnen bedrijven zich volledig richten op hun kernactiviteiten, waardoor een innovatief en concurrentievoordeel ontstaat. DaaS als een strategie voor uw IT-omgeving kan een waardevolle stap zijn, zeker als u streeft naar optimalisatie en groei.