Smoods.nl
Image default
Energie

Voordelen van zonnepanelen kopen

Alternatieve energie-opties zijn nu meer dan ooit beschikbaar voor huiseigenaren. Wilt u zonnepanelen kopen, dan zijn er veel voordelen te behalen. In de afgelopen decennia is de capaciteit van zonne-energie wereldwijd gegroeid van minder dan één megawatt in 1975 tot meer dan 400 gigawatt eind 2017, waardoor zonnepanelen de snelst groeiende bron van energieopwekking is. Wat moderne zonne-energietechnologie bijzonder aantrekkelijk maakt, is dat energie kan worden opgewekt, zelfs als het niet perfect zonnig is. Dit komt omdat de technologie van vandaag afhankelijk is van daglicht. Als u niet in een gebied woont dat zo zonnig is, laat u dan niet ontmoedigen om over te stappen op zonnepanelen. U heeft nog steeds opties die de moeite waard kunnen zijn. Laten we eens kijken naar enkele voordelen van het kopen van zonnepanelen.

Verbetert het milieu

Het installeren van zonnepanelen op uw dak is een van de gemakkelijkste en meest praktische manieren om bij te dragen aan een duurzame toekomst. In uw eigen huis beginnen is een fantastische manier om te laten zien dat u uw ecologische voetafdruk wilt verkleinen. Door een klein zonne-energiesysteem van 1 kW te installeren, wordt zelfs voorkomen dat er jaarlijks maar liefst 1,5 ton koolstof vrijkomt.

Flexibele opties voor de financiering van uw zonnestelsel

Met zonnepanelen kopen kunt u overal beginnen, van nul aanloopkosten tot het betalen van het hele bedrag terwijl u profiteert van zonne-stimulansen. De eenvoudigste keuze is om direct te betalen voor uw zonnepaneelinstallatie. Dit betekent dat er geen ingewikkelde financiering, geen rentebetalingen en geen tussenkomst van derden is – alleen u en de installateur – en dat u als systeemeigenaar mogelijk in aanmerking komt voor eventuele subsidie zonnepanelen of incentives voor zonne-energie. Interessant is dat er veel leenmogelijkheden zijn om uw zonnestelsels te betalen als u zich wilt abonneren op een gespreide betaling.

Zonnepanelen zijn een lokaal geproduceerde energiebron

Met alle onverwachte gebeurtenissen van de afgelopen jaren, wint het woord ‘lokaal’ steeds meer aan belang. We hebben veel onzekerheden, ziektes, lockdowns en energieprijzen meegemaakt die onbeperkt omhoog schoten als gevolg van lage voorraden en fluctuaties in de beschikbaarheid van aardgas. Volgens schattingen ging de gemiddelde Europese energierekening voor huishoudens in anderhalf jaar tijd van 1.200 euro naar 1.800+ euro. Onzekerheid is wat gepaard gaat met onze behoefte om energie uit verre bronnen te halen. Zonne-energie is gebaseerd op een ander model. Zonne-energie is lokaal. In feite heb je als je zonnepanelen gaat kopen energie op je eigen terrein en heb je er toegang toe en stroom om te bepalen wat er gebeurt met de apparatuur die nodig is om energie voor je huis op te wekken.