Smoods.nl
Gezondheid

Help ik heb donkere oksels | Zo kom je er vanaf!

 

Zwarte oksels is niet iets waar iedereen mee opgezadeld zit, maar als je er last van hebt kan dit enorm frustrerend zijn. Het kan zelfs een effect hebben op je zelfbeeld en je zelfvertrouwen. Het kan gepaard gaan met schaamte zodat je niet helemaal kan zijn wie je bent. Tijdens de wintermaanden kunnen we alles comfortabel bedekken maar tijdens de zomermaanden kunnen we niet anders dan onze blote armen en oksels laten zien. Om komaf te maken met deze frustraties en schaamte zijn er een aantal dingen die je kan proberen om je donkere oksels te bleken. Gedaan dus met het gevoel om niet jezelf kunnen zijn en op naar het comfortabel gevoel in de zomer!

 

Verzorg en onderhoud je huid

Het is belangrijk om weten dat de huid het grootste orgaan van ons lichaam is en dat het dus belangrijk is om deze goed te onderhouden en te verzorgen. Belangrijke tips hierbij kunnen zijn om je huid regelmatig te voeden en hydrateren. Denk hierbij aan een dagcrème of nachtcrème. Scrub je huid ook 1 tot 2 keer per week met een milde scrub. Dit verwijdert de dode huidcellen en je huid zal er dus meteen een stuk mooier en egaler uitzien. Je oksels regelmatig scrubben kan dus ook een methode zijn voor donkere oksels bleken. Goed om te weten is dat je de oksels best epileert of harst en niet scheert. Als je de oksels scheert, verwijder je de haren dicht bij je huid maar de haren onder je huid blijven wel zitten. Daardoor kan het dus zijn dat je oksels donker of zwart lijken.

 

Crème voor verschillende huidproblemen

Donkere oksels bleken kan op een ideale manier met Skinlight. Skinlight is een pigmentvlekken crème die je kan gebruiken voor allerlei huidproblemen. Denk maar aan ouderdoms- of pigmentvlekken. Je kan hem zelfs ook gebruiken als zwangerschapsmasker. Wat deze crème zo goed maakt, is dat deze voor alle huidtypes geschikt is omwille van de neutrale PH waarde. De crème dringt tot diep in je huid door waardoor de aanmaak van melanine afgeremd wordt en de huidskleur dus automatisch lichter wordt. Het gebruik van Skinlight is heel eenvoudig. Je smeert het dagelijks op je oksels, tot 2 keer toe is aangeraden voor een effectief gebruik. Je laat het even inwerken zodat de crème tot diep in je huid kan doordringen. Je mag eventueel daarna nog een andere hydraterende crème bij gebruiken. De tijdspanne waarin je resultaat zal zien is voor elke persoon anders, dit hangt namelijk af van welk type huid je hebt. Je zou binnen de 2 maanden toch klaarblijkelijk resultaat moeten zien. Om daarna te vermijden dat de zwarte oksels terug komen is het aangeraden om wekelijks Skinlight te blijven smeren.