Smoods.nl
Image default
Internet marketing

Waarom korte video’s zo populair zijn?

Video, je kan er niet meer naast kijken. Korte video’s zijn overal en op alle sociale media komen ze prominent aan bod. Videomarketing zit dan ook stevig in de lift en daar zijn een aantal goede redenen voor:

1. Mensen willen korte video’s zien

Het succes van YouTube, de Instagram Stories en ga zo maar door, het valt eenvoudig te verklaren: mensen willen korte video’s zien. Uit bevragingen blijkt keer op keer dat mensen de voorkeur geven aan video. Waarom? Het gaat snel, het is vaak flitsend en we hebben simpelweg geen zin of tijd meer om veel te lezen. Wll je als merk of bedrijf de klant nog bereiken, kies dan voor kortevideo.be!

2. Een aantal wetenswaardigheden over korte video’s

72% van de mensen die deelnamen aan de enquête van Hubspot geven aan dat ze eerder naar een korte video kijken om wat meer over je merk te leren, dan dat ze andere informatie bekijken. 83% gaf ook aan dat ze best bereid zijn om deze videocontent te delen. Reken maar uit hoeveel mensen je dan kan bereiken!

Videomarketing blijkt ook ideaal om bezoekers meer tijd te laten doorbrengen op je website. 81% van de bevraagde mensen deed al een aankoop op basis van een korte video over een product of dienst. Heb je nog een reden nodig om vandaag met je korte video te beginnen?

 

Welke soorten korte video’s kan je maken?

Wij geven je hieronder kort een aantal mogelijke korte video’s mee:

  • Demo video’s: de ideale manier om op een heldere manier uit te leggen hoe je product of dienst werkt.
  • Branded video’s: wil je je merk in de kijker zetten met een korte video? Dan grijp je het best naar een branded video waarin je je merkverhaal kwijt kan.
  • Event video’s: een leuk evenement? Ga live met video of maak er achteraf een spetterende compilatie van.
  • Interviews: interview eens kort een eigen medewerker, een klant of een expert. Waardevolle content die perfect gecapteerd kan worden in een korte video.
  • Animated video’s: mag het wat losser en wat speelser? Dan kan een animated video perfect geschikt zijn om de dienstverlening van je bedrijf kenbaar te maken. Hiervoor gebruik je animaties.
  • Testimonial video: wat is er sterker dan een klant laten vertellen hoe goed je product of dienstverlening hem/haar heeft geholpen?

 

Dit zijn slechts een aantal voorbeelden van mogelijke korte video’s, maar eigenlijk zijn de opties onbegrensd. Begin als ondernemer vandaag nog na te denken over de manier waarop je videomarketing kan inzetten voor jouw bedrijf. Je (potentiële) klanten zitten er overduidelijk op te wachten.

http://www.kortevideo.be

Gerelateerde artikelen

Hoe om te gaan met een ontwerper.