Smoods.nl
Image default
Kinderen

Waar moet een stapelbed voor de kinderkamer aan voldoen?

Een nieuw bed voor je kinderen kopen is niet altijd even makkelijk. Een stapelbed kan bijvoorbeeld een ideaal bed zijn voor het hebben van meerdere kinderen. Het probleem alleen is dat dit bed wel goed moet zijn voor de veiligheid, gezondheid en uitstraling. Verder in deze blog lees je waar je op moet letten bij deze onderdelen.

Veiligheid

Het eerste en belangrijkste is om te kijken naar de veiligheid van het stapelbed. Een stapelbed is in veel gevallen veilig, maar de kans op letsel van dit bed in vergelijking met een normaal bed is natuurlijk groter als je kind valt. Bij het uitzoeken van een stapelbed is het dus belangrijk om te kijken naar welke veiligheidsmatregelen is gekeken bij het maken van het bed. Hier moet je letten op de stevigheid van het bedbodem, de bevestiging van het trapje, het bed mag geen openingen hebben en dat het matras goed past in het bed. De laatste twee onderdelen zijn om te voorkomen dat je kind vast of knel komt te zitten in het bed. Om de veiligheid van een stapelbed te waarborgen is het verstandig om het bed tegen een muur aan te zetten. Dit zorgt voor meer stevigheid en minder kans op vallen. Verder kan je ook beter niet te jonge kinderen bovenin het stapelbed laten slapen. Er wordt zelfs gezegd dat kinderen onder het levensjaar 6 niet bovenin mogen slapen. Als dit kind valt is de kans op letsel veel groter. Verder kan je ook nog voor de gemoedstoestand als ouder zorgen voor een zachte ondergrond rondom het bed. Zo weet je dat als het een keer misgaat de val minder hard zal zijn.

Gezondheid

Een stapelbed moet naast de veiligheid ook goed zijn voor de gezondheid. Dit houdt in dat het bed er voor moet zorgen dat je kinderen een goede nachtrust kunnen hebben, en ook niet last krijgen van fysieke gezondheidsproblemen. Een verkeerd matras of te hard bed kan niet goed zijn voor het lichaam van een jong kind. Het kan daarom belangrijk zijn om een matras uit te kiezen die je kind getest heeft, en jij als ouder ook. Veel stapelbedden worden aangeboden met een matras in één. Over het algemeen is dit positief, maar het kan ook zo zijn dat deze matrassen niet aan jouw voorwaarden voldoen.

Uitstraling

Naast de gezondheid en de veiligheid is het natuurlijk ook belangrijk dat het bed mooi past in de kinderkamer. Je kinderen zullen dit minder interessant zijn, maar als ouder wil je dit toch graag. Er is een groot aanbod in stapelbedden, dus hier zal zeker jou smaak en de smaak van je kinderen tussen zitten. De stapelbedden zijn in veel verschillende stijlen, maten, kleuren en merken te krijgen. Emob is een partij die een groot aanbod hier in heeft. Verder kan je ook nog achteraf het stapelbed aankleden. Dit betekent dat je ook voor een standaard bed kan kiezen die je zelf nog mooier maakt.