Smoods.nl
Image default
MKB

Ergonomische oplossingen voor op kantoor?

Voorkom afwezigheid door een gezond personeelsbestand

Een van de meest voorkomende klachten op de werkplek is dat de werknemers last krijgen van repetitive strain injury, kortweg bij de meesten bekend als RSI. Dit wordt veroorzaakt door repetitieve taken, krachtige inspanningen, trillingen of langdurige ongemakkelijke posities. Op kantoor kunnen deze klachten verschillende oorzaken hebben. Een van de meest bekende klacht is de muisarm. Het uren achter elkaar zitten in een houding op kantoor waarin men last krijgt van verkramping op een ongezonde werkplek. Het gevolg hiervan kan zijn dat men last krijgt van symptomen die door de werknemer ervaren wordt als een vervelende, pulserende pijn of extreme tintelingen in de ledematen die men als ongemak ervaart met een steeds snellere frequente terugkeer. 

Er is sinds 1970 een algemene wereldwijde toename in RSI van de armen, handen, nek en schouders. Dit toegeschreven aan het wijdverspreide gebruik op de werkplek van invoerapparatuur zoals toetsenbord en muis; het niet in de juiste houding zitten of het hebben van een niet goed op gezichtshoek afgesteld scherm of monitor. Er is wat dat betreft veel winst te behalen op de werkvloer. Door ergonomische oplossingen op kantoor zal men sommige pijnpunten behoorlijk terug kunnen dringen, wat zich weer zal resulteren en uiten in lagere verzuimcijfers. 

Werken met een laptop houder voorkomt een hoop ongemakken en klachten.

Mensen die binnen werken, maar ook vaak op pad zijn voor hen werk, zijn notoire laptop gebruikers. Op weg naar cliënten en even wat bijwerken, terwijl u onderweg bent met de trein bijvoorbeeld, dan valt er natuurlijk niets te doen aan een ergonomische houding. Maar zodra u thuis bent of op kantoor is een ideale werkhouding een belangrijk vereiste. Uiteraard hangt het ook af van een goed bureau met bureaustoel afgestemd op uw formaat en houding. Door te werken op een laptop die direct op het bureau staat, zal men het hoofd voorover buigen om goed te kunnen lezen. In deze houding gaat het lichaam zich automatisch compenseren. 

Waardoor er teveel spanning op de nekspieren komt te staan, met als gevolg het ontstaan van nekpijn wat alleen maar erger wordt. Dit soort ongemakken kan men makkelijk voorkomen door het in gebruik nemen van een opvouwbare ‘lap jack’ van “Human Office”. Het gemak van de lap jack zit hem in de mobiliteit van deze tool, doordat deze makkelijk is op te vouwen en mee te nemen kan men hem zowel thuis als op het kantoor gebruiken. Deze notebookstandaard met zes instelmogelijkheden is maar een paar millimeter dik zodat hij makkelijk naast de laptop in de tas past. 

De laptop op de juiste kijkhoogte zorgt voor minder belasting aan nek en schouders. 

Gebruik de laptop als monitor door middel van een laptop-arm of zet hem door middel van een laptophouder op een al aanwezige monitor-arm. Werkt u graag met de laptop op monitor hoogte met een extern toetsenbord? Dan is een monitor-arm de perfecte oplossing. Human office is een officiële dealer van diverse laptop en tablet houders. Het op elk formaat kunnen instellen van deze standaards, zorgt dat ze voor iedereen geschikt zijn. Hierdoor hoeft niet iedereen verbonden te zijn aan een eigen werkplek en kan er makkelijk gewisseld worden. 

Heeft men de laptop liever weggewerkt onder het bureau dan kan men overwegen een laptop lade te nemen. Deze zijn ruimtebesparend en voorzien van een zachte steunrand aan de voorkant om de polsen te ontlasten. Een andere optie is te gaan voor de ‘Laptophouder Up’, een doordacht systeem dat er voor zorgt dat deze zowel horizontaal als verticaal weggeklapt kan worden. Indien gewenst uitbreidbaar naar 550 mm. door middel van een expansieplaat maakt het ook geschikt voor een dockingsstation. 

Gebruik de juiste apparatuur en verhoog de bedrijfsprestaties.

Het gebruik van een pc houder of thin client houders zorgen voor een altijd opgeruimde werkplek, wat als een visitekaartje werkt naar de te ontvangen klanten. Bij www.humanoffice.nl zijn er tal van oplossingen beschikbaar wat zorgt voor een strak geheel bij het inrichten van de werkplek. Gebruikt men een model mini of midi tower als pc dan kan deze het beste weggewerkt worden met de verrijdbare pc houder. Deze zorgt dat uw pc van de vloer blijft en verrijdbaar is wat van gemak kan zijn met bijvoorbeeld schoonmaakwerkzaamheden.Deze standaard is vervaardigd van 4 mm. dik RVS-staal en in breedte instelbaar bekleed met foam aan de binnenkant om beschadiging te voorkomen. 

Een andere oplossing voor het van de vloer houden van uw CPU of thin client is het monteren van sierlijk vormgegeven aluminium houders direct aan het bureau. Deze houders zijn traploos instelbaar in hoogte en breedte en zijn zowel verticaal als horizontaal aan het bureau te monteren. Voor de thin-client pc’s zijn er diverse stijlvolle houders verkrijgbaar geschikt voor verticale montage. Bezoek de webwinkel van Human Office en laat u verrassen door het ruime assortiment kantoorbenodigdheden. Een gezond bedrijf is een positief imago naar de klant!

https://www.humanoffice.nl/