Smoods.nl
Image default
Vakantie

Even geen stress meer? Een wandelvakantie in Frankrijk is dan de perfecte oplossing!

Het dagelijks leven zit vol met stressfactoren. Gedoe op je werk, kinderen die niet willen luisteren, rekeningen die maar binnen blijven stromen… Het is dan goed om er af en toe eens tussenuit te gaan, naar Frankrijk bijvoorbeeld. Even een paar dagen of langer niks aan je hoofd en gewoon genieten van je gezin, een mooie omgeving of een fijn vakantiepark in Frankrijk. Een wandelvakantie in Frankrijk is de ideale manier om even helemaal tot rust te komen. Wandelen is stressverlagend en daarnaast ook een perfecte bezigheid om samen met anderen te doen. Lekker met zijn tweeën, of in een groep, op sportieve wijze de Franse couleur locale ontdekken. Wandelen is een activiteit die je op elke leeftijd kan doen en waarbij je niet snel bang hoeft te zijn voor een blessure. Daar komt nog bij dat je bij lange wandelingen aan vetverbranding doet, dat je cholesterol ervan omlaag gaat en dat de conditie van je hart en bloedvaten verbetert.

En maak je die meters dan straks in het mooie Frankrijk, dan geniet je optimaal van de prachtige natuur en omgeving. Er is eigenlijk geen mooiere manier om Frankrijk te ontdekken dan al wandelend. We geven je graag een paar tips die jou helpen nog meer van je wandelvakantie te genieten.

Je kilometers maken op de Franse wandelpaden

Frankrijk is een land waar wandelaars echt hun hart op kunnen halen. Of je er nu van houdt om in de heuvels, langs de kust of door glooiende wijngaarden te lopen, in Frankrijk is het allemaal mogelijk. Dit is een land dat jou oneindig wandelplezier te bieden heeft. Dit wordt gestimuleerd door de Franse overheid, die door het hele land maar liefst 180.000 kilometer aan wandelroutes in kaart heeft gebracht. Al deze routes zijn duidelijk in kaart gebracht en onderverdeeld in streekpaden (GRP), kortere Promenade et Randonnee (PR) routes en Grande Randonnees (GR). Op deze paden maak je eenvoudig een korte wandeling, maar ook een lange afstandswandeling heb je hier zo gepland.

Lekker wandelen met je hele familie

Wandelen is leuk voor de hele familie. Wil jij er tijdens je vakantie eens met je hele gezin op uit? Dan raden we je van harte aan om een ‘A pied en famille-route’ te nemen. Dit zijn leuke wandelroutes die tussen de één en drie uur duren. Je vindt op deze routes aanwijzingen voor de volgende afslag, die voor kinderen natuurlijk enorm leuk zijn. Neem gewoon even met je kinderen door wat voor wandeling zij leuk zouden vinden en in welke omgeving ze graag hun stappen willen maken. Plan bijvoorbeeld een wandeling waarbij je halverwege een leuke attractie bezoekt, om het voor je kids nog aantrekkelijker te maken om ook hun best te doen.

Kom tot rust in een luxe vakantievilla

Zo’n wandelvakantie is natuurlijk heel erg leuk, maar het is ook belangrijk om goed uit te rusten. Om jezelf op te laden om er de volgende dag weer tegenaan te kunnen, raden we je aan om een zo aangenaam mogelijke accommodatie uit te kiezen. FranceComfort is een aanbieder die door heel Frankrijk mooie vakantieparken heeft ingericht, waar je met plezier je tijd door zal brengen. Dit zijn eigentijdse parken, met huizen die van alle gemakken zijn voorzien. Zo vind je in je vakantiehuis in Frankrijk ruime slaapkamers met comfortabele bedden, luxueus ingerichte badkamers, gratis wifi en digitale televisie met Nederlandse zenders. De parken zelf zijn ook goed voorzien. Hier is altijd een mooi zwembad te vinden, evenals een uitgebreide fitnessruimte en een goed restaurant. Even een avondje lekker bijkomen en je hebt weer volop energie om de dag erna de paden weer op te gaan!