Smoods.nl
Image default
Vakantie

Auto huren in Spanje: makkelijker dan je denkt!

Spanje is een land dat rijk is aan kastelen, met sneeuw bedekte bergen, monumenten en verfijnde steden, wat het tot een populaire reisbestemming maakt. Het land is geografisch en cultureel erg divers. De steden hebben een mild klimaat en trekken jaarlijks miljoenen bezoekers.

Veel mensen bezoeken Spanje vanwege de combinatie van zon en zand. Het is in sommige delen van het land het hele jaar warm maar negeer de prachtige en rijke cultuur in de historische steden van het land niet. Het is een land van lokale trots waar onder anderen Galiciërs, Basken, Madrid en Catalanen “Spaans” uitdrukken.

Huur een auto en spaar geld uit voor je trip naar Spanje

Met een huurauto in Spanje kun je veel meer zien en doen. Met zijn ongerepte stranden, bruisende nachtleven en steden die rijk zijn aan cultuur en geschiedenis is Spanje de ideale bestemming voor alle soorten reizen. Door een auto te huren in Spanje kun je verder gaan dan de prachtige stranden en stralende zon. Je kunt alles beleven, van de met sneeuw bedekte bergen in het noorden tot aan de woestijngebieden in het zuiden. Kunstliefhebbers en historici zullen uit eerste hand willen zien hoe Spanje een sleutelrol heeft gespeeld in de Westerse kunst en de kunstgalerijen van Barcelona bezoeken om beroemde werken van beroemde kunstenaars zoals Picasso en Dali te zien. Via de website AutoSpanje.nl kun je genieten van goedkope autoverhuur in Spanje zodat je jezelf volledig kan onderdompelen in de lokale cultuur en kunt genieten van het verblijft in dit fascinerende land.

Autorijden in Spanje

Autorijden door Spanje is fijn door het uitgebreide wegennetwerk en de veranderende natuur. De meeste wegen in Spanje zijn zeer goed onderhouden. Op sommige eilanden en op sommige kleinere wegen zie je wel achteruitgang in de kwaliteit. Dit geldt ook voor de onverharde wegen en paden.

De maximum snelheid is 120 km/h op snelwegen en tweebaanswegen. Je mag 100 km/h op wegen met meer dan één rijstrook in elke richting en 90 km/h op normale wegen. Volg in de bebouwde kom de aangegeven snelheidslimieten.

In steden (met name Madrid en Barcelona) gelden specifieke regels voor busbanen. Sommige rijstroken worden aangeduid met “BUS-VAO”, wat “Vehículos de Alta Ocupacién” (“voertuigen voor meerdere personen”) betekent. Het houdt in dat deze rijbanen speciaal bedoeld is voor bussen, motoren en auto’s met minimaal twee personen aan boord.

In het hele land is een betaald parkeersysteem. Er zijn parkeerterreinen in Madrid waarbij de plaatsen aangegeven worden met blauwe of groene lijnen. Parkeren is in deze gebieden beperkt tot 1 of 2 uur. De politie legt vaak ter plaatse boetes op. Deze boetes worden met 50% verminderd als je binnen 20 dagen de boete betaald. Toeristen en andere bezoekende automobilisten moeten de boeten meteen betalen.

https://www.autospanje.nl/