Smoods.nl
Image default
Verbouwen

Dit zijn de unieke voordelen van een kamersteiger

Het plafond witten, hoge ramen schoonmaken of een muur schilderen: het zijn allemaal voorbeelden waarbij je boven je hoofd moet werken. Nu kun je natuurlijk een trap gebruiken, maar dit is – met name binnenhuis – niet altijd even praktisch.

Met behulp van kamersteigers kun je eenvoudig en veilig aan de slag. Dit type steigers biedt namelijk verschillende unieke voordelen voor doe-het-zelvers en professionals. In dit artikel lees je meer over deze voordelen.

Compact

Een kamersteiger kopen is zowel voor professionals als doe-het-zelvers interessant vanwege zijn compact formaat. Je kunt hierdoor ook in smalle ruimtes (zoals gangen of deuropeningen) comfortabel aan het werk. Extra voordeel van dit type steigers is dat je hem vanwege zijn compacte formaat ook makkelijk opbergt in je garage, schuur of berging.

Veilig

Kamersteigers zijn stabiel en voldoen aan alle veiligheidseisen. Je staat dus niet langer op een trappetje te wiebelen (met alle mogelijke gevolgen van dien), maar je kunt je gewoon met een gerust hart volledig op de klus richten. Controleer van tevoren wel even welke veiligheidseisen van toepassing zijn op jouw steiger. Zo voorkom je ongelukken en (als je een professional bent) problemen met de arbeidsinspectie.

Eenvoudig te verplaatsen

De meeste steigers worden gemaakt van lichtgewicht aluminium. Ze zijn hierdoor makkelijk te verplaatsen in en rondom de woning. Ook als je de steiger mee wilt nemen naar een klus, is zijn lichte gewicht in combinatie met zijn compacte formaat een absoluut voordeel.

Makkelijk op te bouwen

Veel mensen denken dat steigers opbouwen een lastige klus is. Het in elkaar zetten van een kamersteiger is echter makkelijker en sneller dan je denkt. Ook als je alleen aan het werk bent, kun je de kamersteiger in een handomdraai opbouwen. Een kamersteiger kopen is hierdoor zeker voor doe-het-zelvers die graag in hun eentje klussen een goede keuze.

Verkrijgbaar in allerlei soorten en maten

Tot slot kun je een kamersteiger kopen in allerlei soorten en maten. Zo heb je de keuze uit steigers met verschillende afmetingen en werkhoogtes. Houd er rekening mee dat hoe breder de kamersteiger is, hoe stabieler je staat. Voor smalle ruimtes is echter een kamersteiger van 75 centimeter of 90 centimeter een absolute uitkomst. Sommige kamersteigers kunnen worden uitgebreid met een extra platform of opzetstuk.

Wanneer kun je beter voor een ander type steiger kiezen?

Kamersteigers zijn ontworpen voor gebruik binnenhuis. Als je buiten aan het werk gaat, kun je beter voor een rolsteiger kiezen. Een rolsteiger is stabiel, veilig en heeft een groot werkoppervlak. Een rolsteiger is echter wel wat minder compact en lastiger op te bouwen dan een kamersteiger.