Smoods.nl
Image default
Verbouwen

Snel opzetbare valbeveiliging voor een plat en klein dak

Bent u ervan op de hoogte dat het verplicht of om valbeveiliging te installeren op een dak vanaf 2,5 meter en hoger? Deze regel is opgenomen in het Bouwbesluit. Hierin vindt u tevens de richtlijnen waaraan valbeveiliging op een dak dient te voldoen. Het is eigenlijk vrij logisch dat deze regel bestaat. Het is belangrijk dat de veiligheid van mensen die op flinke hoogte moeten werken, gewaarborgd wordt. Ook wanneer er op hoogtes tussen de anderhalve meter en 2,5 meter gewerkt moet worden, is het niet verkeerd om valbeveiliging te gebruiken. Een kleine fout is namelijk al snel gemaakt.

Veiligheidssysteem speciaal ontwikkeld voor kleine oppervlakten

Om valbeveiliging voor een dak zo efficiënt mogelijk te maken, heeft WireworkeR een veiligheidssysteem voor kleine oppervlakten ontwikkeld die in slechts 15 minuten op te zetten is door één persoon. Dankzij dit systeem kan er voortaan veilig gewerkt worden tot een hoogte van 3 meter. Excuses als “het opzetten van een van valbeveiliging kost veel tijd en moeite” zijn hiermee dus verleden tijd.

De veiligheidseis van dit bedrijf

Bij de aanschaf van een Wireworker-systeem komt meer kijken dan alleen ‘inpakken en wegwezen’. Voordat u dit systeem aanschaft, dient u namelijk eerst een opleiding te volgen voor het juiste gebruik van de valbeveiliging voor een dak. In de training wordt aan twee medewerkers van het bedrijf uitgelegd hoe ze het systeem moeten gebruiken. Zodra ze op een veilige manier te werk gaan, zullen zij als gebruikers worden geregistreerd door WireworkeR.

Wat onderscheidt een WireworkeR-systeem van andere veiligheidssystemen?

Deze vraag valt simpel te beantwoorden: volledige bewegingsvrijheid en snelheid. Dat dit systeem in slechts een klein kwartier gebruiksklaar kan worden gemaakt, werd al eerder benoemd. De volledige bewegingsvrijheid kwam echter nog niet eerder aan bod. Voor de meeste valbeveiligingssystemen worden ankerpunten gebruikt, waardoor er niet van het volledige werkoppervlak gebruik wordt gemaakt. De ankerpunten zitten namelijk in de weg en dienen halverwege verplaatst te worden. Bij het WireworkeR-systeem bevindt de lijn waaraan u vast zit, zich echter boven u. Hierdoor heeft u een bewegingsvrijheid over het gehele werkoppervlak en worden ook de randen goed aangepakt.

https://wireworker.nl/