Smoods.nl
Image default
Woning en Tuin

ilumio.nl met een ruim assortiment in raambekleding

Heb je net een nieuw huis en ben je op zoek naar een bedrijf met een ruim assortiment in raambekleding? Dan ben jij bij ilumio.nl op het juiste adres en kan je hier goed kijken naar verschillende soorten raambekleding. Daarnaast kan je op deze website ook al je raambekleding op maat laten bestellen. Dit is belangrijk omdat je raambekleding op maat moet worden gemaakt en zo kan je ook goed kijken of alles goed zit. Met een gordijn is dit ook van belang en wil je bijvoorbeeld niet dat je gordijn op de grond hangt. ilumio.nl Heeft ook andere soorten raambekleding zoals rolgordijnen, overgordijnen en jaloezieën. Dit zijn voornamelijk leuke sfeer makers die een geheel kunnen maken voor je inrichting. De raambekleding kan je ook gebruiken voor privacy en kan jij jezelf afschermen van de buitenwereld.

 

Lichtinval bepalen met rolgordijnen

Teveel licht in je kamer kan soms vervelend zijn en ervoor zorgen dat je bijvoorbeeld minder ziet op je televisie. In de zomermaanden kan het zo zijn dat je teveel licht krijgt en kan dit de sfeer verpesten binnen in je huis. Door middel van rolgordijnen kun je hier iets tegen doen en kan je het licht tegen gaan. Zo kan je met rolgordijnen je raam afsluiten en kan je zelf bepalen hoeveel. Op deze manier kan je een beetje licht doorlaten of helemaal niks. Het voordeel van rolgordijnen is ook dat je deze kan combineren met overgordijnen zodat het een mooi geheel wordt. Een rolgordijn moet je verticaal openen en dicht doen door middel van een koordje waaraan je moet trekken. Met gordijnen is dit natuurlijk anders omdat je deze horizontaal moet open maken en dicht doen. Het is van belang dat je met rolgordijnen goed kijkt naar de verschillende materialen. Zo kan je kiezen voor een dunne stof of voor een dikkere stof, dit heeft allemaal te maken met hoeveel licht jij naar binnen wilt laten.

 

Verschillende kleuren en stoffen

Als je gaat kijken naar raambekleding moet je ook goed kijken naar de kleuren die je wilt hebben. Zo kunnen sommige kleuren juist meer warmte vasthouden en kan dit soms vervelend zijn. Wit is vaak de keuze die veel mensen maken omdat dit niet veel warmte kan vasthouden. Hetzelfde geldt voor de dikte van de gordijnen, zo bepaald de dikte ook vaak hoeveel warmte je kan binnen houden. Een dik overgordijn zorgt namelijk voor een goede isolatie en dit kan soms handig zijn. Ook kan je kiezen voor transparante gordijnen waarmee je ervoor zorgt dat je genoeg privacy hebt. Daarnaast kan je met transparante gordijnen er alsnog voor zorgen dat je genoeg licht er door heen kan laten.