Smoods.nl
Image default
Woning en Tuin

Malafide slotenmakers zijn een smet op de Vlaamse slotenmakerssector

Als er een slotenmaker aan te pas moet komen dan is er meestal narigheid. Ofwel heb je jezelf buitengesloten ofwel heb je te maken gekregen met een inbraak. Logisch dus, dat een slotenmaker vaak in moeilijke omstandigheden bij mensen terecht komt. Jammer genoeg zijn er slotenmakers die daar misbruik van maken, wij noemen ze malafide slotenmakers.

Geregeld lees je over malafide slotenmakers die veel te hoge prijzen hanteren en/of hun slachtoffers onder druk zetten. Dit brengt de reputatie van onze slotenmakers natuurlijk veel schade toe en zorgt ervoor dat mensen wantrouwig worden. De VSU of Vlaamse Slotenmakers Unie groepeert betrouwbare & erkende slotenmakers, die niet tevreden zijn met de smet die sommige slotenmakers op de sector werpen.

Kies voor een slotenmaker van de VSU

Slotenmakers die lid zijn bij de VSU hanteren een unieke Gedragscode voor Slotenmakers die gevolgd dient te worden. Sluit je je aan bij de VSU dan leef je ook de regels na en garandeer je dat je op een correcte manier met klanten omgaat en normale prijzen hanteert.

Hier kijkt de vereniging ook op toe. Als particulier heb je zo de zekerheid, dat als je kiest voor een slotenmaker die aangesloten is bij de VSU, je correct verder geholpen wordt. Heb je dus nood aan een slotenmaker, zorg dan dat je er eentje kiest die aangesloten is bij de VSU.

Hoe vind je nu betrouwbare slotenmakers bij jou in de buurt?

Maar hoe vind je nu in een betrouwbare slotenmaker op een moment dat je in de rats zit? Niet door op Google de eerste de beste slotenmaker te bellen. Vaak investeren deze malafide slotenmakers immers veel budget in Google, waardoor ze vaak gecontacteerd worden door mensen in nood. Dit met torenhoge verplaatsingskosten tot gevolg. Bij de VSU hebben ze ook weet van klanten die onder druk werden gezet.

Ben je op zoek naar een slotenmaker die je kunt vertrouwen en die correcte prijzen hanteert, surf dan naar onze website vsu.be. Daar vind je een handig kaartje, die jou locatie vindt en direct toont welke slotenmakers in je buurt zitten. De VSU telt ondertussen tientallen leden dus er zit ongetwijfeld wel een eerlijke slotenmaker bij je in de buurt.

Meld wanpraktijken bij de VSU

Zoals eerder aangegeven kun je bij het aanstellen van een slotenmaker die aangesloten is bij de VSU op beide oren slapen. Moest je toch in het wilde weg bij een malafide slotenmaker terecht komen en neemt deze het niet zo nauw met de wet of de ethiek, weet dan dat je de slotenmaker in kwestie kan aanklagen bij de VSU en Meldpunt Vlaanderen. Vervolgens zet de vereniging zich mee in om deze slotenmaker tot de orde te laten roepen. Word je geconfronteerd met een malafide slotenmaker, weiger dan te betalen en bel de politie als je je geïntimideerd voelt. Enkel zo kun je er effectief wat aan doen.

https://www.vsu.be