Smoods.nl
Image default
Beauty en verzorging

Afkomen van donkere oksels doe je zo

 

Sommige kwaaltjes kunnen zeer vervelend zijn. De ene kwaal is ook al gemakkelijker op te lossen dan de andere. Met sommige kwaaltjes weten vrouw zich soms echt geen raad. Een van die kwaaltjes is donkere oksels. Vooral vrouwen met een donkerdere huid hebben hier last van en vaak denken ze dat dit normaal is en er dus niet vanaf zullen geraken. Ze leggen zich er dan vaak maar bij neer maar in de zomer is dit niet altijd zo gemakkelijk. De bikini’s komen weer boven, de tops zonder mouwen ook waardoor die donkere oksels dan natuurlijk weer zichtbaar worden. Wat veel vrouwen niet weten, is dat je je daar helemaal niet hoeft bij neer te leggen en dat er echt wel oplossingen bestaan. Van donkere oksels afkomen is helemaal niet zo moeilijk als je zou denken!

Oorzaken van donkere oksels

Donkere oksels kunnen verschillende oorzaken hebben. Zo kan het zijn dat je te strakke kledij draagt waardoor je wrijving krijgt tussen de kledij en de huid en daardoor een reactie ontstaat. Ben je iemand die nooit strakke kledij draagt, dan moet je misschien eens gaan kijken naar je deodorant gebruik. Veel mensen gebruiken, zonder het te weten de verkeerde deodorant. Je deodorant moet voedend zijn en geschikt voor jouw huidtype. Wanneer dit niet het geval is kunnen er allerlei reacties ontstaan zoals donkere oksels.

 

Aardappel en komkommer

Donkere oksels verminderen is gelukkig niet zo moeilijk als blijkt dat je ook de juiste deo gebruikt. Het enige wat je er voor in huis hoeft te halen, of misschien zelfs al hebt liggen, is aardappels en komkommers. Komkommer en aardappel hebben namelijk ontsmettende en bacteriële eigenschappen die een positieve invloed kunnen hebben op pigmentvlekken. Houd er wel rekening mee dat deze huishoudmiddeltjes een oplossing kunnen zijn voor oppervlakkige pigmentvlekken die licht van kleur zijn. Tegen donkere, diepere vlekken moet je op zoek naar ander oplossingen.

Laserbehandeling

Gelukkig is er ook voor die mensen een oplossing, zoals een laserbehandeling. Van donkere oksels af komen doe je heel gemakkelijk op deze manier. Wel is het een vrij dure manier omdat het kan zijn dat je meerdere behandelingen nodig hebt alvorens het aanslaat. Wel wordt een laserbehandeling aanzien als een effectieve oplossing. Even in je buidel tasten is dus de boodschap.

 

Pigmentvlekkencrème

Donkere oksels verminderen kan natuurlijk ook op een goedkopere manier. Ga simpelweg even naar de drogist en vraag om Skinlight. De drogist geeft je dan een pigmentvlekkencrème mee die jou zal helpen bij de strijd tegen pigmentvlekken. Zuinig, effectief en goedkoop zijn de drie grootste voordelen van Skinlight. Bovendien heb je geen kans op allergische reacties dankzij de neutrale PH waarde en de basis van natuurlijke ingrediënten. Proberen maar zou ik zeggen!