Smoods.nl
Image default
Beauty en verzorging

Wat veroorzaakt uitdrogingslijnen?

Een gedehydrateerde huid is een huidaandoening die vaak wordt veroorzaakt door externe elementen zoals het weer en seizoensgebonden veranderingen. Het kan ook grotendeels te maken hebben met je dieet en levensstijl. Niet genoeg water drinken, veel zout consumeren of te veel alcohol drinken kan het vochtgehalte van je huid doen dalen en resulteren in een minder stralend uiterlijk, waardoor rimpels kunnen ontstaan. Om te bepalen of je huid gedehydrateerd is, is het belangrijk om te weten dat de dehydratatie te maken heeft met de hoeveelheid water in je huid, niet met olie. Zelfs mensen met een vette huid kunnen last hebben van een gedehydrateerde huid.

Als je moeite hebt om te bepalen of je te maken hebt met droogtelijntjes of met een droge huid, kan het zijn dat je een gedehydrateerde huid hebt. Een gedehydrateerde huid is anders dan een droge huid omdat het een tijdelijk probleem van de huid is dat meestal wordt veroorzaakt door externe factoren zoals een guur klimaat en een gebrek aan waterinname. Een droge huid is een chronisch huidprobleem dat het gevolg is van genetische aanleg en hormonale schommelingen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende tekenen van een gedehydrateerde huid:

Je huid is de eerste verdedigingslinie van je lichaam en een van de enige blootgestelde organen die je hebt. Net als een spons kan je huid tonnen water absorberen – ongeveer 30 keer zijn eigen gewicht. Als je huid droog aanvoelt, betekent dit dat je lichaam een tekort aan vocht heeft om de hydratatie van je huid te herstellen. Je omgeving – en het soort producten dat je op je huid gebruikt – kunnen allemaal een negatieve invloed hebben op het natuurlijke vochtgehalte van je huid. Van luchtvervuiling en hard water tot irriterende schoonheidsproducten, er is geen tekort aan dingen die na verloop van tijd vocht uit je huid onttrekken.

Vrijwel iedereen gebruikt een korean skincare gezichtscrème of COSRX serum met heilzame ingrediënten zoals duindoornolie, dat linolzuur bevat om te helpen vocht vast te houden en antioxidanten aan de huid toe te voegen. Wat veroorzaakt uitdrogingslijntjes? Waarom krijgen we problemen? Omdat onze huid altijd verandert en evolueert. Dit betekent dat ze wordt blootgesteld aan een heleboel externe agressoren zoals vervuiling, wind, temperatuurschommelingen (en ja – zelfs vitamine C) die haar vermogen om het vochtgehalte te reguleren en te beheersen, aantasten. De toevoeging van deze topische crèmes kan dus de perfecte “add-on” zijn voor je routine!

https://www.kocosmo.nl/