Smoods.nl
Image default
Beauty en verzorging

Alles wat je moet weten over Permanente make up

Wat is permanente make-up?

In principe betekent permanente make-up elke behandeling die wordt uitgevoerd door de schoonheidsspecialiste waardoor je volle wenkbrauwen, een perfect getekende ooglijn, lange wimpers of rode volle lippen krijgt. Dit alles zonder het gebruik van make-up. Maar “permanent” betekent niet “voor altijd”, omdat zelfs deze schoonheidsbehandelingen hun einddatum hebben. Die is afhankelijk van het huidtype.

 

Duurzaamheid van de permanente make-up

Net als bij tatoeages worden de meeste stappen uitgevoerd met professionele hulpmiddelen en naalden. De gebruikte kleurpigmenten zijn echter niet zo sterk als die van tatoeage-inkt. Dit komt, omdat de schoonheidsspecialist in dit geval op meer gevoelige plaatsen werkt, zoals de ogen of lippen. Deze moeten beschermd worden tegen irritatie met mildere producten. De duurzaamheid wordt daardoor beïnvloed en dat betekent dat de permanente make-up regelmatig moet worden vernieuwd. De duurzaamheid van microblading, lip make-up varieert afhankelijk van merk van de producten en de manier waarop het is uitgevoerd, de kleurintensiteit, de uv-bestendigheid en de verzorging. Wenkbrauwen verdwijnen meestal na 2-3 jaar en moeten ongeveer elke 12 maanden opnieuw worden bijgewerkt, terwijl lipcontouren en ooglijnen iets langer meegaan (tot 5 jaar).

Prijzen vergelijken

Een perfect opgemaakt gezicht zonder make-up, lippenstift, mascara enz., wie zou dat niet willen? Maar voordat je speciale behandelingen zoals microblading of huidpigmentatie ondergaat, moet je er 100% zeker van zijn dat dit echt de juiste manier voor je is. Natuurlijk gaan deze behandelingen niet een leven lang mee, maar ze zijn minstens een paar jaar zichtbaar op je gezicht. Je moet ook nauwkeurig de studio kiezen waar je je permanente make-up wilt laten doen, prijzen vergelijken en niet roekeloos zijn. Veel schoonheidssalons lijken op het eerste gezicht misschien te duur, maar aan de andere kant kan een te lage prijs een slechte service of producten van lage kwaliteit betekenen.

Permanente wenkbrauwen

Eén ding is duidelijk: je make-up is pas compleet als de wenkbrauwen de perfecte vorm, volheid en kleur hebben. Dat is niet zo eenvoudig! Dat is precies de reden waarom meer en meer vrouwen nu al een paar jaar permanente wenkbrauwen willen. Ze hebben afscheid genomen van hun smakeloze en gefragmenteerde wenkbrauwen. Je vindt je wenkbrauwen vaak te kort of de kleur te licht: innovatieve behandelingen zoals micro- of nanoblading perfectioneren je wenkbrauwen echter op een semi-permanente manier, de openingen worden dan volledig bedekt en gebieden die te vol zijn worden geplukt en daarom zullen geen haren teruggroeien. Zelfs in het geval van volledige haarloosheid is de verfraaiing van de wenkbrauwen een grote hulp, omdat het de oude uitstraling volledig terugbrengt.

Wimper-extension

Een perfecte look is de droom van elke vrouw en een wimperverlenging maakt dit mogelijk. Vooral sinds vorig jaar heeft de 3D-wimpertrend zich verspreid: sterren zoals Ariana Grande presenteren hun lange wimpers op Instagram en natuurlijk willen je ze kopiëren! Hoewel deze behandelingen geen echte permanente make-up zijn, beloven ze toch een langdurig resultaat. Voor verlengingen worden ongeveer zestig tot 150 individuele wimpers aangebracht met een speciale lijm, die ongeveer 4 weken meegaat voordat ze opnieuw moeten worden gevuld. Na de behandeling is het belangrijk om op de juiste zorg te letten: water of andere vloeistoffen gedurende 24 uur niet in contact komen met je wimpers, omdat de lijm nog kan loskomen. Ook in het dagelijks leven moet je olie bevattende make-up verwijderaars en gezichtsreinigers vermijden, evenals mascara, wimperkrulspelden, enz.

Permanente oogmake-up

Wordt de tijd in de ochtend om de perfecte ooglijn te tekenen steeds korter voor je? Dan is de enige oplossing permanente make-up! Je kunt niet alleen de intensiteit, vorm en grootte van de lijn bepalen, maar je kunt ook je ook de kleur kiezen. 

Permanente lippenmake-up

Volle, sensuele lippen zoals die van een ‘Victoria’s Secret’-engel, wie zou dat niet willen? Gelukkig is er een alternatief voor de klassieke fillers: lipverbetering. Een behandeling die dunne, bleke of lippen zonder contourlijn transformeert in de perfect kusbare mond. De verhouding tussen de boven- en onderlip wordt hersteld en je kunt daarna uitkijken naar een lange periode zonder lippenstift.

Ben je benieuwd naar al onze diensten? Wij verzorgen onder andere permanente make-up in Tilburg

https://www.permanentemakeupbrabant.nl/