Smoods.nl
Image default
Winkelen

112 Geertruidenberg

Geertruidenberg, een historische stad gelegen in Noord-Brabant, heeft haar eigen hulpdiensten die ervoor zorgen dat de veiligheid van de inwoners te allen tijde gewaarborgd is. 112 Geertruidenberg is het alarmnummer dat in geval van nood gebeld kan worden. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de taken en verantwoordelijkheden van 112 Geertruidenberg.

Taken en verantwoordelijkheden

112 Geertruidenberg is de schakel tussen de burgers die in nood verkeren en de verschillende hulpdiensten in de regio. Het centrale meldpunt ontvangt alle noodoproepen en stuurt indien nodig de politie, brandweer of ambulance naar de locatie van het incident.

Daarnaast houdt 112 Geertruidenberg zich bezig met het geven van advies en instructies aan de bellers in noodsituaties. De getrainde medewerkers van de meldkamer weten precies hoe ze moeten handelen in verschillende situaties, of het nu gaat om een brand, een verkeersongeval of een medisch noodgeval.

De meldkamer van 112 Geertruidenberg werkt nauw samen met andere hulpdiensten, zoals de politie, brandweer en ambulancepersoneel. Door deze samenwerking kan er snel en efficiënt gereageerd worden op noodsituaties en kan levensreddende hulp geboden worden.

Procedures en richtlijnen

De medewerkers van 112 Geertruidenberg volgen strikte procedures en richtlijnen bij het aannemen en afhandelen van noodoproepen. Zo wordt er altijd gevraagd naar de locatie van het incident, wat er precies aan de hand is en of er sprake is van letsel. Op basis van deze informatie kan de meldkamer de juiste hulpdiensten inschakelen.

Bij 112 Geertruidenberg staat de veiligheid van de inwoners voorop. Daarom wordt er veel aandacht besteed aan training en opleiding van de medewerkers. Ze worden getraind in het herkennen van noodsituaties en het nemen van beslissingen onder druk. Daarnaast worden er regelmatig oefeningen gehouden om de samenwerking met andere hulpdiensten te verbeteren.

112 Geertruidenberg in cijfers

Jaarlijks ontvangt 112 Geertruidenberg duizenden noodoproepen. De meest voorkomende meldingen zijn verkeersongevallen, branden en medische noodgevallen. Dankzij de snelle en professionele hulpverlening van 112 Geertruidenberg kunnen veel mensenlevens worden gered en kunnen ergerlijke incidenten voorkomen worden.

In 2020 zijn er in totaal 385 brandmeldingen binnengekomen bij 112 Geertruidenberg. Hierbij zijn er 17 mensen gewond geraakt en zijn er gelukkig geen dodelijke slachtoffers gevallen. Daarnaast zijn er 203 verkeersongevallen gemeld, waarbij 35 mensen gewond zijn geraakt.

Conclusie

Al met al speelt 112 Geertruidenberg een cruciale rol in de veiligheid en het welzijn van de inwoners van Geertruidenberg. Dankzij dit alarmnummer kunnen mensen in noodsituaties snel de hulp krijgen die ze nodig hebben. Het is een geruststellende gedachte dat er een professioneel team van medewerkers paraat staat om adequaat te reageren op elke noodsituatie die zich voordoet. Voor meer informatie, bezoek de officiële website van 112 Geertruidenberg.

.