Smoods.nl
Image default
Winkelen

Tips hoe je het beste raamfolie kunt op plakken

Mijn schoonvader kocht onlangs een stukje raamfolie bij de Praxis. Hij had het gehad met de inkijk. De buren en dan met name, de buurvrouw, blikt bij elke keer dat ze langs komt lopen bij hem naar binnen. Hij begon zich er aan te irriteren. Dus ja, dan is dat heel makkelijk op te lossen door een strookje raamfolie op je raam te plakken. Zo kan zij niet meer naar binnen kijken en hem in de gaten houden. En zo keert de rust weer terug. Maar mijn schoonvader had geen idee hoe hij het raamfolie op het raam moest plakken. Met als gevolg dus allemaal hobbels en bobbels. Echt geen gezicht! Ik heb hem een nieuw rolletje plakfolie voor de ramen gekocht en ben eerst op internet gaan zoeken hoe dat plakken dan precies werkt. Het is heel makkelijk. Maar je moet het dus wel even weten!

Hoe raamfolie plakken?

Als je je raamfolie goed en netjes wilt plakken moet je eerst je raam heel goed schoonmaken. Het liefst twee keer, zodat er geen spikkeltje meer op de ramen zit. Een klein spikkeltje veroorzaakt namelijk al een opvallende oneffenheid. Dat wil je niet! Als je raam schoon is, knip je je folie netjes op maat. Daarna maak je het raam opnieuw nat. Dat kan met gewoon water. En mag met een sopje. Maar kijk uit. Sommige sopjes zijn te agressief. Vervolgens haal je van 1 hoekje het schutvel eraf. En plak je het hoekje bovenin het hoekje van het raam. Nu trek je wat meer schutvel eraf en zorg je dat het folie netjes recht aan de bovenzijde vastzit. Heb je het idee dat dit mooi recht is? Dan kun je de rest van het schutvel er voorzichtig af trekken en het folie rustig plakken. Dit doe je net zolang totdat het schutvel er geheel af is. Nu zit je raamfolie misschien nog een beetje slordig op de ramen. Maar daar is een foefje voor om op te lossen. Namelijk met behulp van een vilt rakeltje strijk je voorzichtig het raamfolie glad. Ga vanuit het midden naar de zijkanten. Zo druk je het overtollige water weg en strijk je luchtbellen er uit.

En daarna?

Nadat je je klus geklaard hebt, kun je soms nog witte plekken zien. Dat is nog van het water. Dat lost vanzelf op. In de winter kan dat trouwens wat langer duren dan in de zomer. Dit klusje van het opplakken duurt gemiddeld zo’n 15 minuten. En dan heb je het heel rustig en secuur uitgevoerd. Dus alle reden om zelf lekker aan het klussen te gaan en inkijkwerend folie te kopen.

https://www.raamfolieonline.nl/