Smoods.nl
Image default
Zakelijke dienstverlening

Heb je als zelfstandige een ZZP administratiebureau nodig?

Ben je recentelijk als zzp’er gestart? Dan willen we je van harte feliciteren, want dat is een leuke uitdaging. Het werken als zzp’er brengt ook voordelen met zich mee. In de eerste plaats geniet je als zzp’er van vrijheid. Vaak kun je de werktijden zelf bepalen. Daarnaast is het ook leuker om als zzp’er te werken. Je bent meer gemotiveerd, want je werkt echt voor jezelf en niet voor iemand anders. Als zzp’er moet je veel zaken wel zelf regelen. Daarbij kun je denken aan de administratie. Je bent in Nederland als zzp’er wettelijk verplicht om een deugdelijke administratie te voeren. Het is in Nederland niet verplicht om hier een ZZP administratiebureau voor in te schakelen. In sommige gevallen is dit wel verstandig. Dit is ook afhankelijk van je situatie. In deze tekst bespreken we enkele voordelen van een boekhouder. Na het lezen van dit artikel kun je hopelijk een weloverwegen keuze maken.

 

Een ZZP administratiebureau haalt werk uit je handen 

Heb je weinig ervaring met administratieve zaken? Ben je ook slecht in rekenen en heb je totaal geen zin om dit te leren? Dan raden we je aan om een ZZP administratiebureau in te schakelen. Ga je het dan toch zelf doen? Dan ben je in de eerste plaats veel tijd kwijt. Tegelijkertijd bestaat er dan een kans dat je lelijke fouten maakt. Bespaar dus tijd en laat het door echte vakmensen doen. Fiscale voordelen als starter Als startende zzp’er kun je profiteren van veel fiscale voordelen. Je bent zelf verantwoordelijk voor het claimen van deze voordelen. Daar helpt de Belastingdienst je niet mee. Ook moet je zelf nagaan of je recht hebt op deze fiscale voordelen. Heb je weinig verstand van fiscale zaken? Dan kun je leuke voordelen voor startende ondernemers mislopen. Ook om die reden is het inschakelen van een boekhouder geen slecht idee. Ze zijn namelijk wel op de hoogte van deze voordelen en kunnen precies nagaan of jij er recht op hebt. Hiermee kun je jaarlijks duizenden euro’s besparen. Geen stress Ben je een stressgevoelig type? Ook dan is het geen slecht idee om een boekhouder in te schakelen. Dan weet je zeker dat je administratie in veilige handen is en correct wordt bijgehouden. Ga je de administratie zelf doen? Dan twijfel je constant of je het wel goed doet. Geef de administratie als stressgevoelig type daarom uit handen, zodat jij je volledig kunt richten op de ondernemingsactiviteiten. 

 

Administratie zonder fouten

Inspecteurs van de Belastingdienst controleren regelmatig de administratie van bedrijven. Ze besluiten op basis van je ingevulde aangiftes of het de moeite waard is om je te controleren. Zijn de aangiftes volledig en nauwkeurig? Dan loop je minder risico op een controle van de Belastingdienst. Ook om die reden is het geen slecht idee om een boekhouder in te schakelen. Die vult de aangiftes correct in. Ook bij een eventuele controle krijg je dan geen boetes voor het fout invullen van de aangiftes. 

 

Conclusie 

In deze tekst hebben we de verschillende voordelen van een boekhouder besproken. Al met al kan gesteld worden dat je het beste een boekhouder kunt inschakelen als je zelf geen verstand van de administratie hebt.