Smoods.nl
Image default
Zakelijke dienstverlening

Outplacementbureau zoekt banen voor ontslagen Verheijen medewerkers

Het Limburgse vastgoedbedrijf Verheijen heeft een contract gesloten met het van oorsprong Haagse Outplacementbureau Werkcontact voor het vinden van nieuwe en passende banen voor medewerkers die gedwongen hun baan kwijtraken. Er wordt eerst gekeken of er binnen het eigen bedrijf nog een andere passende baan bestaat. Als het niet lukt dan gaat het outplacementbureau op zoek naar een baan bij een andere werkgever in de zelfde branche. En als beide mogelijkheden niet lukken dan wordt geprobeerd om voor de medewerkers een andere functie te vinden in het bedrijfsleven. Dit contract is afgesloten om alles eraan te doen dat medewerkers van Verheijen die door de afslankingsoperatie hun functie verliezen, gedwongen worden tot niets doen thuis.

Het in 1921 opgerichte vastgoedbedrijf Verheijen zit in zwaar weer nu de huizenprijzen stijgen. “Ons verdienmodel is afhankelijk van acquisitie en dat is in deze dure tijd niet gemakkelijk”, aldus vestigingsmanager Rene Zweers van Verheijen.
De ondernemingsraad en de directie van Verheijen zijn het gisteren eens geworden over een sociaal plan voor de medewerkers die moeten verdwijnen door reorganisatie van het vastgoedbedrijf. Het plan omvat verschillende regelingen voor de medewerkers, die 1 januari van kracht zullen worden. Zo komt er een regeling voor werknemers ouder dan 55 jaar. Verder komen er voorzieningen voor personeelsleden die dus gebruik maken van outplacement en aanvullingen voor mensen die in inkomen achteruitgaan. Ook is er een vertrekregeling voor medewerkers die zelf ander werk proberen te vinden. De reorganisatie komt neer op een vertrek van 11 van de 63 medewerkers van het vastgoedbedrijf.

Voor Verheijen werkte begin jaren 50 nog meer dan 600 mensen. Het bedrijf is de afgelopen jaren flink gekrompen, werkprocessen zijn geoptimaliseerd en er zijn veel medewerkers met langdurige dienstverbanden met pensioen gegaan. Daarnaast is er al eerder besloten tot outsourcing van alle facilitaire werkzaamheden. In 2013 is deze afdeling al een keer gereorganiseerd en ook toen werd het outplacement uitgevoerd door Werkcontact.  

https://www.outplacementverzekering.nl