Smoods.nl
Image default
Groothandel

De levensduur van mangohout meubelen

Mangohout in meubelen is een van de goedkopere alternatieven voor massief hout, maar het is daardoor niet van mindere kwaliteit. De bomen groeien relatief snel uit tot volwassen bomen van hardhout. Na 15 jaar worden ze als volwassen beschouwd. Vanaf dit moment beginnen ze minder fruit te produceren of stoppen ze helemaal met het leveren van mango’s. Mangoboeren beginnen elke 7 tot 15 jaar nieuwe bomen te planten voordat de oudere bomen onvruchtbaar worden. Hierdoor ontstaat een duurzame kringloop van aanplant en oogst, waarbij alleen de minder vruchtbare bomen worden gekapt en kunnen worden gebruikt als mangohout voor meubelen.

Mangohout in meubelen verwerken

Mangohout in meubelen is te herkennen door het organische patroon. Het is een hout met een dichte nerf, wat bijdraagt aan het exotische patroon dat op sommige meubels terug te vinden is. Het is beschikbaar in zowel donkere tinten als lichte afwerkingen. Om de tint van een stuk mangohout te accentueren, kiezen sommige meubelmakers ervoor om het hout te bewerken met een vernis of een olie. Mangohout in meubelen is makkelijk te combineren met andere materialen zoals metaal. De combinatie van hout en metaal is tegenwoordig helemaal in. Dit is ook terug te zien in de collectie van De Kortingknaller. Het mangohout is daar terug te zien in onder andere bijzettafels, keukentafels, stoelen en opbergkasten.

De diversiteit van mangohout

Het gebruik van mangohout betekent dat er minder druk is om meer bedreigde boomsoorten, zoals teak, te gebruiken. De functie en zorg die mangohout vereist, is erg vergelijkbaar met andere soorten hout. Mangohout heeft ook een vergelijkbare duurzaamheid met ander hardhout zoals essen en eiken. Mangohouten meubelen zijn dus vooral betaalbaarder omdat het minder tijd en geld kost om te telen. Zoals bij alle houten meubelen wordt u geadviseerd deze gedurende langere tijd droog en uit de buurt van warmtebronnen te houden. Om meer informatie over mangohout, de verzorging en de kwaliteit te ontvangen, is het aan te raden om contact op te nemen met De Kortingknaller. Zij staan erg open om hun kennis met u te delen.

https://dekortingknaller.nl/