Smoods.nl
Image default
Bedrijven

Is er een verschil in doppen voor stoelpoten?

Je hebt misschien wel gehoord dat er een breed aanbod is van stoelpootdoppen. Je hoeft alleen al ‘doppen stoelpoten’ op te zoeken en je vindt al vele artikelen over verschillende soorten en maten. Maar wat is het verschil tussen deze soorten nou precies? Hieronder worden deze verschillen besproken, zodat dit geen vraag maar een weet wordt.

Ronde en vierkante doppen stoelpoten

Deze soorten doppen kan je om het uiteinde van een stoelpoot doen. Natuurlijk ligt het er dan wel aan welke vorm deze stoelpoot heeft. Bij ronde stoelpoten wordt er gebruikt gemaakt van zogenaamde ‘omsteekdoppen’, terwijl bij vierkante stoelpoten ‘insteekdoppen’ worden gebruikt. Nu zijn er niet alleen verschillen in vorm, maar er zijn ook verschillen te vinden bij het type stof dat wordt gebruikt. Zo kan er vilt, teflon, anti-slip of polyethyleen gebruikt worden aan de onderkant van een dop. Vilt kan het beste worden gebruikt bij stenen of plavuizen vloeren, omdat deze stof geen krassen maakt op dit soort vloeren. Teflon zorgt voor een soepeler glijvlak, waardoor het goed te gebruiken is voor tapijt en vloerkleden. Anti-slip is goed op gladde vloeren, omdat het zoals de naam al zegt, glijden vermindert. Als laatste is polyethyleen goed voor elk type vloer, omdat het een flexibele stof is die goed vervormt op elke vloer.

Doppen stoelpoten voor buisframes

Naast de ronde en vierkante stoelpoten, heb je ook de buisframes. Deze poten liggen languit op de grond en hebben dus een groot contactoppervlak. Als je hieronder geen stoelpootdoppen doet, kan je krassen maken op je vloer. Bij deze buisframes heb je doppen die om de hele buis heen zitten of doppen die slechts tot de helft komen. Het verschil dat hier wordt gemaakt is dat de eerste beter blijft zitten, maar dat de tweede subtieler eruit ziet. Net als bij ronde en vierkante stoelpootdoppen worden hier dezelfde materialen gebruikt.

 

https://stoeldopshop.nl/