Smoods.nl
Image default
Mode en Kleding

Was je bh eens met de hand

Was je bh eens met de hand

 

De kans dat jij je bh regelmatig bij de was gooit, die is natuurlijk vrij groot. Maar heb je er wel eens aan gedacht om je bh gewoon eens wat vaker met de hand te wassen? Vaak is je bh namelijk helemaal niet echt vies, maar ruikt hij gewoon wat minder fris. door je bh dan met de hand te wassen, hoef je niet speciaal een wasje te laten draaien mocht dit nodig zijn en komt het ook nog eens een keer de levensduur van je bh ten goede. Wil jij weten welke voordelen het wassen van je bh ten opzichte van het in de wasmachine doen nog meer heeft? Lees dan onderstaande tips. Omdat veel vrouwen zich er niet van bewust zijn, dat het zowel beter is voor je bh alsmede voor je wasmachine, lichten we het hier wat verder toe.

 

De kans op beschadiging wordt kleiner

 

Wanneer jij je bh in de was doet, dan heb je de kans dat deze blijft haken. Een push up sport bh heeft namelijk een beugel. De beugel kan tijdens het wassen losraken, waardoor hij kan gaan vastzitten in de wasmachine. De schade wat dit aanricht is vaak dusdanig, dat er geen redden meer aan is. Uiteraard zijn er speciale waszakken die dit kunnen voorkomen, maar je zult altijd zien, dat het net gebeurt op het moment dat jij even geen waszak gebruikt.

 

Beter voor het milieu

 

Een ander belangrijk voordeel van het wassen van bijvoorbeeld je bralette kant bh met de hand, is dat je veel minder water en ook energie verbruikt. Dit is niet alleen gunstig voor je eigen portemonnee, maar ook voor het milieu. Kun je je voorstellen, wat er gebeurt met de uitstoot, wanneer iedere vrouw haar bh of bikini één keer per maand vaker met de hand wast. Deze impact zal enorm zijn, dus als we er nu allemaal eens mee beginnen, dan is de kans op een verlaging van de CO2 natuurlijk direct ingezet.

 

Langere levensduur

 

De 3e en tevens laatste reden waarom jij zou moeten kiezen voor het wat vaker wassen van je bh met de hand, dat is de levensduur van je bh. Je kunt je voorstellen, dat wanneer je bh iedere week 2 uur wordt blootgesteld aan de wasmachine een hele andere impact heeft, dan wanneer jij je bh een minuut of 10 met de hand wast. Denk hier dus maar eens goed over na en probeer het simpelweg gewoon eens een keer. Je zult namelijk zien dat je bh net zo schoon en fris ruikt als dat deze uit de wasmachine komt.