Smoods.nl
Image default
Sport

Boost je kennis en volg de opleiding voor health coach!

Wil je weer eens gaan studeren, maar weet je nog niet wat? Vind je het leuk om mensen te begeleiden en ben je geïnteresseerd in alles wat met gezonder leven te maken heeft? Dan is wellicht de opleiding voor health coach iets voor jou. Als health coach werk je de hele dag met mensen en coach je hen richting een gezondere leefstijl. Na afloop van het traject zullen ze je dankbaar zijn.

Gezondheid in de basis

Iemand kan streven naar een gezonder leven, maar gezond zijn begint natuurlijk in de basis. Daarom leer je in een opleiding tot health coach, bij bijvoorbeeld Sport&People, ook iets over ons lichaam en veel voorkomende ziekten. Denk hierbij aan hart- en vaatziekten en bijvoorbeeld diabetes. En wat betekent het bijvoorbeeld voor iemand om met angst of periodes met depressies te leven?

Voeding en beweging

Daarnaast is voeding natuurlijk een heel belangrijk aspect voor een gezond leven. Want hoe wil je ooit een gezond lichaam hebben en praten over gezond leven terwijl je zeer onregelmatig en eenzijdig eet, en nauwelijks een dag zonder snacks kunt? Nu denk je wellicht dat we over een uitzonderlijke situatie praten, maar nee: er zijn nog veel mensen die zich niet bewust zijn van het effect van ongezond eten op hun fysieke gesteldheid. En jij kan daar als health coach een verandering in maken. Wat je mensen ook kunt aanleren is om meer te bewegen. Wat is goed voor iemands lichaam, ook als diegene bepaalde klachten heeft? En wat is de invloed van niet of nauwelijks bewegen op iemands gezondheid? Na het voltooien van de opleiding tot gezondheidscoach kan jij daar mensen bewust van maken. Sport&People begeleidt je graag tijdens deze mooie opleiding!

Hoe coacht een coach?

Je kan nog zoveel kennis hebben over het menselijk lichaam, over voeding en over bewegen: coachen is een vak apart. Een vak dat je zowel in theorie als in de praktijk in de vingers moet zien te krijgen. Hoe kan je bijvoorbeeld iemands gedrag (dat al jaren hetzelfde is) ombuigen richting een gezonder welzijn? Hoe krijg je iemand zover om zijn leefstijl blijvend (en dus niet voor twee weken) te veranderen? Je krijgt er modellen en tools voor aangereikt tijdens de opleiding health coach van Sport&People.

Waarom kiezen mensen voor een health coach?

Die vraag is simpel te beantwoorden. Heel veel mensen willen gezonder leven, een fitter lichaam. Maar niet iedereen weet hoe te beginnen of mist gewoon de echte motivatie. Met een goede basis die je krijgt aangereikt bij Sport&People ben jij degene die mensen helpt die levensveranderende gezondheidsbeweging wél definitief in gang te zetten. Je bepaalt samen met hun gezondheidsdoelen en motiveert ze om die ook te halen!