Smoods.nl
Image default
Vervoer en transport

Export naar Engeland na Brexit: navigeer met succes door de nieuwe handelsomgeving

Sinds de Brexit in januari 2020 heeft de handelsdynamiek tussen de Europese Unie (EU) en het Verenigd Koninkrijk (VK) ingrijpende veranderingen ondergaan. Hoewel het navigeren door deze nieuwe handelsomgeving complex kan zijn, kunnen bedrijven met de juiste kennis en aanpak succesvol blijven exporteren naar Engeland. In deze beknopte, SEO-vriendelijke tekst van 300 woorden delen we waardevolle inzichten en tips om u te helpen bij uw exportactiviteiten naar het VK na Brexit. Export naar Engeland na Brexit realiseren is dus wel mogelijk.

Douaneformaliteiten en regelgeving

Als gevolg van de Brexit zijn er nieuwe douaneformaliteiten en regelgevingen geïntroduceerd voor de handel tussen de EU en het VK. Exporteurs moeten zorgvuldig de benodigde documentatie voorbereiden, zoals handelsfacturen, paklijsten, oorsprongscertificaten en, indien van toepassing, product specifieke certificeringen.

Tip: maak uzelf vertrouwd met de nieuwe douaneformaliteiten en raadpleeg een douane-expert of een expediteur om ervoor te zorgen dat u aan alle vereisten voldoet. Het gebruik van duidelijke en correcte werkwijze bij het opstellen van uw verkoopcontracten is essentieel voor een soepele handel met Engeland na de Brexit. Interims bepalen de verdeling van verantwoordelijkheden, kosten en risico’s tussen de koper en verkoper bij internationale transacties.

De wisselkoers tussen de euro en het Britse pond kan invloed hebben op uw exportkosten en -opbrengsten. Het is belangrijk om valutarisico’s te beheren en betalingsvoorwaarden overeen te komen die zowel voor u als voor uw Engelse klanten gunstig zijn. Om succesvol te kunnen exporteren naar Engeland na de Brexit, is het cruciaal om de lokale markt te begrijpen en sterke zakelijke relaties op te bouwen. Dit kan u helpen bij het identificeren van potentiële klanten, partners en groeimogelijkheden.