Smoods.nl
Image default
Vervoer en transport

Zo bereid je een verhuizing voor

Een verhuizing is een levensgebeurtenis die vaak veel van mensen eist en er behoorlijk in kan hakken. Wil je een verhuizing goed en zo stressloos mogelijk laten verlopen, dan is het verstandig om dit grote project goed voor te bereiden. Maar hoe pak je dit slim aan? Waar moet je bij de voorbereiding van een verhuizing allemaal rekening mee houden? Dit artikel helpt je hierbij, met tips en adviezen van professionele verhuisbedrijven. Doe er je voordeel mee, zodat je straks op een relaxte manier kunt verhuizen, zonder dat zich problemen en narigheden voordoen.

Begin op tijd met het voorbereiden van de verhuizing

De belangrijkste tip voor een vlekkeloze verhuizing is om op tijd met de voorbereiding te beginnen. Doe dit, indien mogelijk, minimaal drie tot zes maanden voordat het moment daar is. Belangrijk om snel te regelen, is het vastleggen van een erkende verhuizer die de verhuizing voor je kan uitvoeren. Ga je zelf verhuizen, regel dan op tijd een busje of verhuistruck. Zo voorkom je dat je straks achter het net vist als de verhuizing dichterbij komt.

Geef je verhuizing op tijd door aan alle betrokken instanties

Cruciaal is ook het administratieve aspect van een verhuizing organiseren. Zorg ervoor dat je al je contact op tijd informeert dat er een adreswijziging aankomt. Denk hierbij aan familie, vrienden en buurtgenoten, maar ook aan officiële instanties als de energiemaatschappij, de bank, verzekeringen etc.

Pak de dozen tijdig in

Het inpakken van je huisraad kost vaak meer tijd dan je denkt. Als de verhuisdatum dichterbij komt, is het dan ook aan te raden om zo snel mogelijk met het inpakken van dozen te beginnen. Door bijvoorbeeld 3 weken van tevoren te beginnen en elke dag een paar dozen in te pakken, creëer je op de verhuisdag zelf en in de dagen ervoor veel extra rust. En zo ben je op tijd klaar voor het verhuizen zelf. Vergeet overigens niet om alle dozen goed te nummeren, per ruimte, zodat je weet waar de losse dozen straks neergezet moeten worden.

Meet alle grote spullen en apparatuur op

Heb je grote spullen in huis staan, zoals stevige kasten, apparatuur en soortgelijke logge spullen? Meet alles dan goed op en kijk wat er wel en wat niet door de trappengang en/of deuren kan. Dit is zeker van belang als je naar een woning gaat verhuizen die smalle deuren en trapgangen heeft. Je voorkomt dan dat je na de verhuizing de huisraad niet goed naar binnen krijgt en in de problemen komt. Past iets naar alle waarschijnlijkheid niet, neem dan contact op met het verhuisbedrijf en bespreek hoe het probleem opgelost kan worden. Erkende verhuizers hebben altijd goede oplossingen voor dit soort ellende, dus maak je geen zorgen. Maar start wel op tijd met het opmeten, om vervelende verrassingen te voorkomen.

Probeer te voorkomen dat je in de zomer verhuist

Je kunt jouw verhuizing het beste niet in de zomer plannen. In de warmste maanden van het jaar is verhuizen, zeker als je in of naar een slecht geïsoleerde woning vertrekt, een helse opgave. Je houdt het dozen sjouwen, in en/of uitpakken namelijk minder lang vol, dan wanneer je in de herfst, winter of in het voorjaar verhuist. Succes en maak er een mooie verhuizing van!

https://www.keurmerkverhuizer.nl/