Smoods.nl
Image default
Vervoer en transport

Tips voor het inpakken van je verhuisdozen

Handige tips voor het inpakken van uw verhuisdozen

Verhuizen brengt steevast heel wat werk met zich mee. Wat het inpakken betreft, is het vaak pas dan dat u zich realiseert hoeveel spullen u doorheen de jaren hebt verzameld. Het lijkt dan misschien ook haast onbegonnen werk om alles netjes en op tijd ingepakt te krijgen, maar laat ons u alvast op weg helpen met enkele handige tips.

Werk met een checklist

Bij het inpakken is het belangrijk dat u niets over het hoofd ziet. U wilt niet op uw nieuwe adres tot de vaststelling komen dat er nog spullen achtergebleven zijn. Door met een checklist te werken die op ruim vooraf in alle rust opmaakt, kunt u zich perfect organiseren en weet u dat als alles aangevinkt is, u ook daadwerkelijk alles hebt ingepakt. Bovendien werkt het als een goede motivatie naarmate u het lijstje zit verminderen.

Werk systematisch

De meest efficiënte manier van inpakken, is kamer per kamer werken. Zo kunt u vermijden steeds heen en weer te lopen en het gevoel te krijgen dat het niet opschiet. Bovendien zal op deze manier alle gerief voor één kamer in dezelfde dozen zitten en hoeft u ook op het nieuwe adres niet te zoeken. Vergeet niet om enkele dozen te voorzien met zaken die u de eerste dagen al nodig zult hebben of die belangrijk zijn. Markeer deze duidelijk zodat u niet hoeft te zoeken.

Hou wat samen hoort ook samen

Zeker als u zaken moet demonteren om te verhuizen, is het belangrijk dat u alles samen houdt. U kunt hierbij denken aan toestellen met bijbehorende accessoires of kleine meubelen met vijzen en bouten. Bespaar uzelf de stress dat u op het nieuwe adres alles moet beginnen uitpakken op zoek naar de losse onderdelen.

Vul dozen steeds op een praktische manier

Vul de verhuisdozen op zo een manier dat de inhoud tijdens het transport niet door elkaar geschud wordt en eventueel zelfs schade oploopt. Begin met enkele zwaardere spullen en vul de vrije ruimte met lichte zaken, zodat u zeker de dozen nog kunt optillen. Kledij daarentegen pakt u beter in in vuilniszakken. U kunt de stapel kledij er gewoon in- en uitschuiven zonder plooi- en strijkwerk achteraf.

Breekbaar gerief of vloeistoffen? Zo lost u het op

Uiteraard wilt u steeds vermijden dat uw gerief tijdens het transport schade oploopt. U kunt voor breekbare spullen dan ook beter gebruik maken van beschermingsfolie. Ook dekens, handdoeken en dergelijke kunnen hier uiteraard ook voor gebruikt worden.
Voor alles waar vloeistoffen inzitten, biedt stevige plakband de perfecte oplossing.

Doe beroep op professionals

Wilt u het inpakken op de snelste en meest efficiënte manier zien verlopen? Professionals hebben alle kennis en ervaring in huis om dit met alle plezier van u over te nemen. Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan en verzeker u van een vlotte verhuizing.

Laat de stress van het inpakken geen schaduw werpen op het nieuwe hoofdstuk en laat professionele verhuizers u bijstaan en helpen.

https://verhuisbedrijfsnellejongens.nl/