Smoods.nl
Image default
Aanbiedingen

Lees dit voordat je besluit om zelf een pc te bouwen

Zelf een pc bouwen, veel mensen overwegen het wanneer ze op zoek zijn naar een nieuwe pc. Voordat je besluit om zelf jouw eigen pc in elkaar te knutselen, is het goed om eerst even de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen. In deze blog zullen we de belangrijkste voor- en nadelen voor jou op een rijtje zetten. Zo kun je voor jezelf bepalen wat zwaarder weegt. Tot slot delen we graag een tip met jou. Lees dus zeker even verder!

De voordelen van zelf een pc bouwen

Laten we beginnen met de voordelen. Het allerbelangrijkste voordeel is wat ons betreft het gegeven dat je de onderdelen zelf bij elkaar kunt zoeken. Bij een kant-en-klare pc heb je geen keuze wat betreft de onderdelen. Je moet het doen met datgene wat je in de behuizing aantreft. Natuurlijk zijn er tegenwoordig zoveel verschillende kant-en-klare pc’s te koop, dat er vast wel iets geschikts voor jou tussen zit. Maar dan nog zal er altijd wel een onderdeel zijn waarvoor je liever iets anders in de plaats had gezien. Je zou dit onderdeel kunnen vervangen. Maar dat kost wel weer extra geld. En dan komen we meteen bij het tweede voordeel aan: door zelf jouw eigen pc te bouwen kun je mogelijk een hoop geld besparen.

De keerzijde van zelf een pc bouwen

Uiteraard is het niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Zelf jouw pc knutselen kent ook een keerzijde. Allereerst moet je er verstand van hebben. Je moet wel weten wat je aan het doen bent en welke onderdelen je allemaal nodig hebt. Ook moet je weten welke onderdelen compatible met elkaar zijn en hoe je de verschillende componenten op elkaar aan moet sluiten. Hier komt een hoop bij kijken. Een foutje is zo gemaakt, maar kan wel veel schade aanrichten. Daarnaast kost het bouwen van een pc veel tijd. Heel veel tijd. Tijd die je misschien helemaal niet hebt, omdat je jouw pc de volgende dag al wilt kunnen gebruiken.

Tip: maak gebruik van de assemblageservice van Azerty

Wil je wel de regie hebben over de inhoud van jouw pc, maar zie je het bouwen ervan niet echt zitten? Maak dan gebruik van de assemblageservice van Azerty. Jij kiest de onderdelen en de professionals zetten de pc voor jou in elkaar.