Smoods.nl
Image default
Industrie

Op deze manier kan jij je houtboor goed onderhouden

Soms heb je van die aankopen die je doet in gereedschap waar je meteen spijt van krijgt. Je weet meteen dat ze snel kapot zullen gaan of dat ze niet precies het werk verrichten waar je op had gehoopt. Gelukkig kun je deze producten omtoveren tot wel fijne en goede producten van bijvoorbeeld een houtboor met een paar simpele tips en tricks. Wat deze precies inhouden en hoe ze allemaal werken lees je allemaal terug in de blog.

Zorg voor een droge en veilige opbergplek

Als je eenmaal een houtboor hebt gekocht, is het belangrijk dat deze op een goede manier opgeborgen kan worden. Het is totaal niet de bedoeling dat deze in een hoekje wordt gedumpt en daar maar achtergelaten wordt. Daarbij kunnen ze totaal niet tegen vochtigheid, dus een vochtige kamer is een zeer slecht idee. Maar in een droge omgeving, kan het product zeker langer goed gebruikt worden. Daarbij is een goede opberging plek slim om over na te denken. Koop je een extra koffer voor de houtboor waar je hem veilig in kan doen, of pleur je hem bij de rest van je materialen? Wij zouden het antwoord wel weten.

Check regelmatig de houtboor zelf en de accu’s

Het kan soms zijn dat je de houtboor voor een langere periode niet gebruikt. Maar het is belangrijk dat je af en toe kijkt naar de boor of alles nog goed is. Functioneer hij nog hoe hij dat zou moeten doen, is alles goed opgeladen, maakt het geen rare geluiden? Zulke vragen zijn belangrijk om soms te checken bij de boor, want op die manier kan het beter onderhouden en weet je ook dat je nog een goede boor hebt.

Gebruik het niet voor ander materiaal

Als je een houtboor gaat gebruiken voor een bepaalde klus, gebruik het dan niet om gaten in ander materiaal te maken. Het heet niet voor niets een houtboor, het is speciaal ontwikkeld voor hout en geen ander materiaal. Als je dat wel gaat doen, kunt je het behoorlijk beschadigen. Dus wees je daar bewust van.