Smoods.nl
Image default
Dienstverlening

Wanneer is specialistische reiniging noodzakelijk?

Het schoonhouden en schoonmaken is en blijft altijd belangrijk binnen je bedrijf. Er zijn meestal wel dagelijkse schoonmaak dingen die gewoon altijd standaard gedaan worden zoals bijvoorbeeld de tafel afnemen de keuken afnemen of de afwas doen mocht je geen vaatwasser hebben in je bedrijf, maar er zijn heel veel dingen die vaak een beetje vergeten worden die wel heel belangrijk zijn. Specialistische reiniging wordt daarvoor vaak uitbesteedt aan degene die hiervoor gespecialiseerd zijn. Wanneer is dit nu echt noodzakelijk en waarom zou je hiervoor een specialist inhuren? Er zijn bepaalde dingen die je zelf niet goed kunt onderhouden of niet op de juiste manier schoon kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan de goot van het dak, zonnepanelen, Tegels op de muur of de vloer of het glas en de gevel daarvan. Dit zijn vaak dingen die op een bepaalde manier of met een bepaalde machine gedaan moeten worden. 

3 voorbeelden voor specialistische reiniging

Om het wat makkelijker te maken en te laten zien waarvoor je een specialist voor nodig zou hebben, zet ik er hieronder een paar onder elkaar:

  • Dieptereiniging van bedrijfs keukens of restaurantkeukens. De dagelijkse schoonmaak die gedaan wordt aan het einde van de dag is niet genoeg voor een optimale hygiëne van een keuken. Daarnaast heb je nog een specialistische reiniging nodig. Deze specialisten halen het vet, stof en vuil weg achter plekken waar je anders niet bij komt zoals achter het keuken apparatuur.

  • Diepte reiniging van sanitair. Ook reinigen zij de buizen, sifons, consoles, spiegels en planchetten. Doe je dit niet, ontstaan er verstoppingen, stankoverlast of technische storingen. 

  • Reiniging van computer apparatuur. De computers trekken vaak veel stof en vuil aan en dat kan de staat van het apparatuur beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan het toetsenbord waar veel stof, vuil, broodkruimels en huidcellen in terecht kunnen komen. Hierdoor ontstaan er veel bacteriën en zo raak je sneller verkouden of wordt je ziek. Reiniging houdt je gezond en zorgt voor minder ziekte.