Smoods.nl
Image default
Zakelijk

De beste magazijnstellingen voor elke onderneming

Het spreekt voor zich dat er binnen elke onderneming sprake is van een bepaalde manier van stockeren. De manier waarop dat gebeurt kan in de praktijk niet onaanzienlijke verschillen vertonen afhankelijk van de onderneming in kwestie. In het merendeel van de gevallen is het zo dat er uiteraard door bedrijven voor wordt gekozen om gebruik te maken van zogenaamde magazijnstellingen. Het betreft hier handige stellingen die gebruikt kunnen worden voor het organisatorisch opslaan van verschillende goederen of artikelen. Ben je benieuwd om hier meer over te ontdekken? Dat kan meteen gebeuren hier op deze pagina. 

Welke magazijnstellingen bestaan er allemaal?

Indien je, je gaat verdiepen in het aanbod met magazijnstellingen op de markt zal je direct vast kunnen stellen dat er best een aantal verschillende mogelijkheden bestaan. De opties waar we allemaal een onderscheid tussen maken zijn dan ook de onderstaande:

  • Stapelrekken;

  • Draagarm- en legbordstellingen;

  • Bandenrekken;

  • Een rek voor magazijnbakjes;

  • Opslag op pallets;

Dat er sprake is van een groot aantal verschillende soorten magazijnstellingen hoeft in de praktijk zeker niet te verbazen, integendeel. Het is dan ook zo dat je er op kan rekenen dat ervoor elke vorm van opslag wel een geschikte stelling voor handen is. De keuze van het type stelling zal in de praktijk in ieder geval altijd worden bepaald aan de hand van de goederen of artikelen die je wil opslaan. 

Hoe kies je het beste opslagsysteem voor jouw doeleinden?

Wil je graag met zekerheid de keuze maken voor de beste magazijnstellingen of opslagsystemen voor jouw situatie? Dan is het zo dat je daarvoor met een reeks van aandachtspunten rekening zal willen houden. Zo dien je bijvoorbeeld altijd rekening te houden met de onderstaande aandachtspunten:

  • Bepaal concreet de gewenste opslagcapaciteit waarvan sprake is;

  • Hou rekening met de verhouding tussen opslagcapaciteit en opslagruimte;

  • Let op het type goederen waarvan sprake is evenals de omloopsnelheid van het product;

  • Overweeg de prijs ten opzichte van de duurzaamheid evenals de efficiëntie;

Voor heel wat bedrijven geldt dat ze niet precies weten welke van de verschillende magazijnstellingen op de markt voor hen nu precies het interessantst is. Dat is ook logisch, maar gelukkig is dit ook niet onoverkomelijk, integendeel. Er kan dan ook vastgesteld worden dat je hiervoor altijd contact kan opnemen met een expert. Hij kan vervolgens samen met jou gaan bekijken wat de beste oplossing is voor de situatie waar jij mee te maken hebt. 

Een stapelrek, vaak de meest geprefereerde optie 

Bij het vergelijken van de verschillende soorten magazijnstellingen welke op de markt zijn terug te vinden kan er altijd vastgesteld worden dat de keuze voor het zogenaamde stapelrek al snel kan worden gemaakt. Voor dit type rek geldt dat ze dan ook in een zeer groot aantal verschillende, zakelijke omgevingen uitstekend tot haar recht kan komen. Ben jij dus met andere woorden op zoek naar een zeer efficiënte oplossing voor wat het stapelen van de goederen of artikelen betreft waarover je beschikt? Dan is het zeker interessant om op z’n minst het gebruik van een zogenaamd stapelrek te gaan overwegen. Zoveel spreekt in de praktijk alvast voor zich.