Smoods.nl
Bedrijven

Laat die kinderen toch buitenspelen!

Kinderen spelen helemaal niet zoveel meer buiten zoals hun ouders deden en al helemaal niet zoveel als hun grootouders deden. Jonge kinderen zie je vaak wel in de straat spelen met de buurkinderen als het mooi weer is. Als ze echter ouder worden hebben ze hier veel minder interesse in. Het blijft echter wel heel erg belangrijk dat ze niet binnen blijven hangen, spelend op de laptop, maar naar buiten gaan. Buiten spelen heeft heel veel positief invloed op de kinderen. Het is heel gezond voor kinderen om veel buiten te spelen.

Kinderen worden namelijk heel erg vrolijk van het buiten spelen met andere kinderen. Het is ook heel goed om met andere kinderen te spelen om hun sociale vaardigheden te versterken. Daarnaast is buiten spelen ook goed voor de fysieke gesteldheid van de kinderen. Al dat rennen, voetballen en basketballen is goed voor het lichaam en de conditie. Daarnaast krijgen kinderen ook een beter immuunsysteem van veel buiten spelen. Ze worden dus minder snel ziek en als ze ziek worden, worden ze weer sneller beter. Daarnaast krijgen ze bij veel beweging als kind, minder snel ernstige ziektes als volwassene. Ook is al die beweging goed voor hun motoriek. Ze ontwikkelen dit namelijk volop doordat ze rennen, tikkertje spelen op een houten speeltoestel of kruipen onder het houten buitenspeelgoeddoor.

Uit onderzoek is ook gebleken dat kinderen zich beter kunnen concentreren als ze vaak buiten spelen. Hierdoor presteren ze beter op school. Vaak vinden ze het ook heerlijk na een lange dag school, lekker te gaan buitenspelen. Een ander positief effect van buitenspelen is dat de kinderen lekker creatief bezig zijn. Ze bedenken hun eigen spellen of ze spelen dingen na. Ze zijn in ieder geval lekker bezig in hun eigen wereld en dit is alleen maar goed voor hun creativiteit.

https://www.buitenspeelgoed.nl/