Smoods.nl
Image default
Gezondheid

Wat wel of niet helpt tegen een kater

Als we ’s morgens opstaan met een kater omdat we de avond er voor een beetje te veel hebben gedronken gaan we massaal op zoek naar anti kater middeltjes. Je kan er zo veel vinden op het internet maar de vraag is wat helpt tegen een kater en wat niet?

 

Koffie is een oppepmiddel

De meesten denken dat koffie helpt tegen een kater maar helaas is dat niet waar. De cafeïne in koffie zorgt er helaas niet voor dat je sneller nuchter wordt, alleen maar dat je er sneller een wakkerder gevoel van hebt. Wat wél helpt als anti kater middel is s’ morgens na het opstaan direct een glas water drinken en de rest van de dag zoveel mogelijk blijven hydrateren. Je lichaam is immers uitgedroogd door de alcohol dus moet snel opnieuw gehydrateerd worden. Hierdoor zal je je hoofdpijn ook snel voelen verminderen.

Met 1 been uit bed slapen

Nog een trucje zou zijn om met 1 been uit bed te slapen. Hierdoor zou je kater sneller weggaan maar jammer genoeg is dit ook een fabeltje en helpt het alleen tegen duizeligheid en overgeven. Doordat je 1 been uit bed laat en je voet aanraakt met de grond, zal je minder duizelig zijn en je lichaam minder gedesoriënteerd zijn. Wat helpt tegen een kater is vet eten. Dit kan je zowel doen om een kater te voorkomen als een kater te bestrijden. Het best van al is om eieren te eten. Deze zitten vol voedingsstoffen en gaan de giftige stoffen van de alcohol in je lever te lijf.

 

Anti kater middel

Premulon is een anti kater middel dat echt helpt. Je lichaam heeft tijd nodig om alcohol te kunnen afbreken. Normaal gezien doet de lever ongeveer 1,5 uur over 1 glas alcohol. Premulon zorgt er voor dat dit wat sneller gaat door de bloedzuiverende stof Asparagine, een stof die in tal van voedingsmiddelen zit en deze stof helpt om de afbraak van alcohol te versnellen. Bovendien zijn al de vitamines en mineralen uit je lichaam door alcohol. Premulon bevat vitamine C, een vijand voor je kater. Neem er s’ morgens een aantal in met een glas water en je zal zien dat je kater op kortere termijn dan normaal weggaat. Wil je de kater voorkomen? Dit kan ook met deze hangover middel. Neem er een paar in ’s avonds voor je gaat stappen en eventueel voor je in bed kruipt om de kater te snel af te zijn.

 

Heel veel slapen

Als je merkt dat het echt niet betert en je voelt dat die stomme kater maar niet verdwijnt, gun jezelf dan nog een paar uurtjes rust. Kruip gerust terug onder de wol en probeer nog wat te slapen. Je voelt de hoofdpijn niet meer en je lichaam krijgt de kans om nieuwe energie aan te maken die je lichaam nodig heeft om alcohol af te breken. Als je wakker wordt zal je je op slag beter voelen!

 

Gerelateerde artikelen

Help ik heb donkere oksels | Zo kom je er vanaf!

Zorgverzekeringen: we raken er niet over uitgepraat

Waarom een reanimatiecursus volgen?