Smoods.nl
Image default
Mode en Kleding

3 tips voor het langer goed houden van werkkleding

Bedrijfskleding en werkkleding is kleding waar een werknemer veilig, makkelijk en comfortabel moet in kunnen bewegen. Daarnaast moet de kleding een professionele uitstraling geven en kan de kleding doormiddel van het drukken van een logo ook nog gezien worden als promotieobject. Alle reden voor een bedrijf om werkkleding aan te schaffen voor de werknemers. Nu is de mooiste kleding kopen natuurlijk erg mooi, maar hoe zorgt een werknemer er nou voor dat de net nieuw gekochte werkkleding zo lang mogelijk mee gaat. Voor deze vraag zijn verder in dit artikel drie tips opgesomd en toegelicht.  

Kwaliteit

Alles hangt aan de kwaliteit van de kleding. Als een bedrijf niet investeert in kwalitatief goede kleding, dan kan u heel veel doen om de levensduur te verlengen, maar dit zal misschien niet veel effect hebben. Daarom is het belangrijk om als bedrijf kleding te kopen van kwalitatief goede merken. Zo is bijvoorbeeld het merk Clique zeer geschikt. Dit een kwalitatief goed merk met een groot aanbod in verschillende soorten kleding. Verder is het merk Santino ook een aanrader om als bedrijf te kopen. Dit is een netjes en kwalitatief goed merk met een mooi aanbod. Voor beide van deze merken is het daarbij mogelijk om een logo te laten drukken. U kunt er zelfs voor kiezen om teksten of logo’s te borduren op de kledingstukken.

Wassen

Het wassen van bedrijfskleding of werkkleding is zeer belangrijk om fris en professioneel over te komen. Helaas zorgt wassen er in veel gevallen ook voor dat de werkkleding zijn kwaliteit verliest. Hoe meer een kledingstuk wordt gewassen hoe meer de kwaliteit achteruit gaat. Daarom is het belangrijk om goed naar de wasvoorschriften te kijken en bepaalde kledingstukken binnenstebuiten in de wastrommel te doen. Door de kleding binnenstebuiten te doen zorgt u er in ieder geval voor dat de buitenkant mooi blijft. Verder is het ook niet altijd nodig om kleding weer in de was te doen. Zo kunt u er ook voor kiezen om de kleding even uit te hangen en te laten luchten of de kleding stofvrij te maken. Bepaalde soorten kleding moeten daarnaast op een andere manier gereinigd worden dan dat u misschien gewend ben. Kijk dus goed naar de wasvoorschriften.

Opbergen

De omgeving waar de kleding wordt bewaard is ook belangrijk. Zo kunt u het beste kiezen om de kleding op te bergen op een plek waar geen licht komt. Licht kan er namelijk voor zorgen dat er verkleuring zal voorkomen op de kleding. Het mooie blauw zal bijvoorbeeld niet zo mooi meer zijn. Verder moet de omgeving ook natuurlijk schoon zijn. Het is natuurlijk zonde als u net de kleding heeft gewassen en dan de kleding opbergt op een plek waar het stoffig of vies is. Het beste is daarbij ook om de kleding op te hangen doormiddel van een kleerhanger in plaats van alles op stapeltjes op te bergen. Door de kleding op te hangen blijft bepaalde soorten kleding ook langer mooi. Als laatste is het ook belangrijk om de kleding pas op te bergen als de kleding geheel droog is. Nat kleding opbergen kan er voor zorgen dat de kleding gaat stinken en dat de stof wordt aangetast.